Ο Ηρακλής αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2-2 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και ψαλίδισε ακόμη περισσότερο τις ελπίδες του για άνοδο στη Super League.
Ο Ηρακλής αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2-2 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και ψαλίδισε ακόμη περισσότερο τις ελπίδες του για άνοδο στη Super League.
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα κυριάρχησε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις με τέρμα του Μάντζη! Οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι «έχασαν» νωρίς λόγω τραυματισμού τον Χάμοντ (στη θέση του ο Μορέλ Πο), άνοιξαν το σκορ στο 16′, με ωραία κεφαλιά του Κούστα, έπειτα από σέντρα του ΠατράληΣτη συνέχεια, ο Γηραιός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κάποιες καλές στιγμές για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, κάτι που «κατόρθωσε» λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Στο 45′, ο Τσιριγώτης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δούμα μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, «γράφοντας» το 2-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου και φτάνοντας τα 17 τέρματα στη σεζόν.
Στην «επανάληψη», οι Ηπειρώτες μπήκαν καλύτερα, δημιούργησαν 2-3 καλές στιγμές και τελικά μείωσαν στο 63ο λεπτό με ωραίο σουτ του Χάινριχ.Μετά τη μείωση του σκορ, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πίεσε για την ισοφάριση, έχοντας δύο αξιοσημείωτες ευκαιρίες, με σουτ των Μάντζη (69′) και Χάινριχ (72′), με το πρώτο να περνά λίγο άουτ και το δεύτερο να «αναγκάζει» τον Στουρνάρα σε επέμβαση.Στο τελευταίο τέταρτο, το ματς έγινε «ροντέο», με τον ΠΑΣ να πιέζει για την ισοφάριση και τον Ηρακλή να βρίσκει κενούς χώρους στην αντεπίθεση, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 81ο λεπτό, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη «απάντησε» στις ευκαιρίες των φιλοξενουμένων, όταν μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια ο Σκόλικ βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, με το σουτ να βρίσκει σε σώμα αμυνόμενου και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου.Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, νέο μακρινό σουτ από την ομάδα του Νίκου Μπαδήμα και πιο συγκεκριμένα από τον Μπεγκάλα, απόκρουση του Στουρνάρα και κόρνερ. Στο 85ο λεπτό, ο Μάντζης σκόραρε με το κεφάλι, όμως σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Κυνηγόπουλου πέρασε άουτ. Στο 92ο λεπτό, ο Μάντζης αυτή τη φορά «σόκαρε» τον Ηρακλή, σημειώνοντας το 2-2 με κοντινό πλασέ. Περίπου ενάμιση λεπτό μετά το 2-2, λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν την ολική ανατροπή, με τον Μάντζη να επιχειρεί να κρεμάσει τον Στουρνάρα, ο οποίος απομάκρυνε με δυσκολία.
Τελικά, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 2-2, με τον Ηρακλή να χάνει ουσιαστικά, όσες ελπίδες είχε για πρωτιά και άνοδο, καθώς ναι μεν ανέβηκε στους 23 βαθμούς, ωστόσο η διαφορά από την ΑΕΛ αυξήθηκε και έφτασε στους 9 (έχει αγώνα λιγότερο ο Ηρακλής).
Την επόμενη αγωνιστική (5η) που είναι και η τελευταία του πρώτου γύρου, οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Μακεδονικό, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Καμπανιακό.
Ηρακλής (Δερμιτζάκης): Στουρνάρας, Καλουτσικίδης (84′ Κιβρακίδης), Αναστασίου, Σιδεράς, Διαμαντής, Χάμοντ (11′ λ.τ Πο ,84′ Παντεκίδης), Κούστα (64′ Ντουγκουρέ), Τσιντώνης (64′ Σκόλικ), Πατράλης, Κυνηγόπουλος, Τσιριγώτης.
ΠΑΣ Γιάννινα (Μπαδήμας): Αθανασίου, Πάνος (84′ Καλέμι), Λώλης, Ρίντερ, Δούμας (75′ Καφενζής), Μπακαδήμας, Μπεγκάλα (84′ Γκόγκας), Κύρκος (75′ Καπέρδας), Χάινριχ, Λέο (89′ Μίνα), Μάντζης.