Sidebar

Τομ Παπαδόπουλος: «Ο Ευγενίου αποφάσισε να μην τηρήσει την συμφωνία»

Τομ Παπαδόπουλος: «Ο Ευγενίου αποφάσισε να μην τηρήσει την συμφωνία»

Ο Τομ Παπαδόπουλος με μία μακροσκελή τοποθέτησή του από τις ΗΠΑ αναφέρθηκε στο καυτό θέμα που απασχολεί τους φιλάθλους του Ηρακλή. Το οποίο δεν είναι άλλο από την συνένωση των δυνάμεων για να ενισχυθεί ο σύλλογος και να πορευτεί με στόχο την επιτυχία και την δημιουργία ενός μεγάλου Ηρακλή.

Μάλιστα ζήτησε από τον κ. Ευγενίου να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για να βρεθεί η κατάλληλη λύση στον διοικητικό τομέα, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για το μέλλον της ομάδας. Ο Τομ Παπαδόπουλος στην γραπτή του τοποθέτηση αναφέρει τα εξής: "Αρχικά θέλω να επισημάνω ότι είμαι πολύ προβληματισμένος, μπορώ να πω και απογοητευμένος, για το γεγονός ότι δεν καταφέραμε ακόμη ο Αλέξης Κούγιας και εγώ να έρθουμε σε μία συμφωνία με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ κ. Ε. Ευγενίου. Παρόλο που κάναμε μεγάλες προσπάθειες να διαπραγματευτούμε μία συμφωνία ικανοποιητική για όλες τις πλευρές δεν κατέστη τελικά δυνατόν, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να πλησιάσουμε στους όρους μίας συμφωνίας που θα ήταν αποδεκτή για να συνεχίσουμε την συζήτηση για την εμπλοκή μας στον Ηρακλή.

Ο κ. Ευγενίου κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έδωσε ανάσα ζωής στην ομάδα του Ηρακλή. Έκανε μια αξιομνημόνευτη προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανός ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής και για αυτό τον λόγο πρέπει όλοι να τον ευχαριστούμε. Ήρθε όμως η στιγμή που όλοι αντιλαμβανόμαστε, και πρώτα από όλους ο ίδιος, ότι δεν μπορεί μόνος του να υλοποιήσει το όραμα για ένα μεγάλο Ηρακλη που θα πρωταγωνιστεί στη φυσική του θέση που δεν είναι άλλη από την Σούπερ Λίγκα 1. Με μεγάλη μου χαρά χαιρέτησα τη διαφαινόμενη συμφωνία ο κ. Α.Κούγιας, ο κ. Ευγενίου και εγώ να αναλάβουμε από κοινού τις τύχες του ιστορικού Ηρακλή και να τον οδηγήσουμε εκ του ασφαλούς στο δρόμο των επιτυχιών!.

Όμως εντελώς αναίτια και απροσδόκητα ο κ. Ευγενίου αποφάσισε να μην τηρήσει τη αρχική συμφωνία που είχαμε κάνει. Μία στάση από πλευρά του εντελώς αδικαιολόγητη που θέτει κατά την γνώμη μου σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον του Ηρακλή. Στη δική του υπαναχώρηση εγώ με τον κ. Κούγια σταθήκαμε απόλυτα συνεπείς στην απόφαση μας να αγωνιστούμε για το μεγαλείο του Ηρακλή και αντιπροτείναμε να αναλάβουμε τελικά εμείς οι δύο ( 2 ) την Π.Α.Ε.. Καταθέσαμε μια έντιμη πρόταση, η οποία διασφάλιζε στον κ. Ευγενίου ώστε να μην αποχωρήσει χαμένος οικονομικά από την ομάδα, αλλά παράλληλα εξασφάλιζε διοικητικά και οικονομικά και την επόμενη ημέρα του Ηρακλή. Ο κ. Ευγενίου αρνήθηκε την πρόταση μας και μάλιστα δημοσιοποίησε οικονομικές αξιώσεις οι οποίες είναι χωρίς λογικό υπόβαθρο και κατά την γνώμη μου εξωπραγματική, ιδίως σχετικά με τον τρόπο πληρωμής.

Η στάση του αυτή δημιουργεί περίεργους συνειρμούς και πολλά ερωτηματικά τόσο σε εμένα και στον κ. Κούγια, όσο επίσης και στους απλούς φιλάθλους της ομάδας. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει άνετα οποιοσδήποτε εάν διαβάσει στο διαδίκτυο τα σχετικά σχόλια από τους φιλάθλους τα οποία αναφέρονται στα διάφορα sites και blogspots που ασχολούνται με την ομάδα του Ηρακλή ( 9 στους 10 φιλάθλους εκφράζονται, είτε ευγενικά, είτε μερικές φορές και «επιθετικά» κατά του κ. Ευγενίου ).

Κύριε Ευγενίου εάν έχετε βρει τον επενδυτή που αποδέχεται τη πρόταση σας κανένα πρόβλημα, με το καλό να τον παρουσιάσετε στο κόσμο του Ηρακλή προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα να υλοποιεί το όραμα για έναν Ηρακλή πρωταγωνιστή. Αυτό όμως πρέπει να γίνει όπως προανέφερα άμεσα ,«σήμερα» εάν είναι δυνατόν γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια. Ήδη έχει περάσει το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Μαΐου και πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να γίνουνε οι ανανεώσεις των ποδοσφαιριστών οι οποίοι υπολογίζονται και για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, δεδομένου ότι η ομάδα πλην συγκλονιστικού απροόπτου δυστυχώς δεν θα μπορέσει και εφέτος να πάρει αδειοδότηση για τους γνωστούς λόγους. Πέρα από αυτό οι υποχρεώσεις τρέχουν, τα χρέη συσσωρεύονται και αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό και η «γκρίνια» από τους εν γένει εργαζόμενους και απασχολούμενους στην ομάδα (ποδοσφαιριστές, προπονητές, λοιπό υπαλληλικό προσωπικό συνεργάτες της ομάδας, αλλά και επιπλέον και από τους προμηθευτές και γενικά τους τρίτους) και τις καθυστερήσεις πληρωμών.

Αλλά κ. Ευγενίου εαν δεν έχετε καμία επιλογή είναι πολύ επικίνδυνη και φοβάμαι καταστροφική πρακτική να αρνείστε την μόνη σοβαρή πρόταση για το μέλλον του ΗΡΑΚΛΗ την οποία έχετε. Ελπίζω να έχετε ενημερώσει τον Ερασιτέχνη για τον επίδοξο επενδυτή που είναι διατεθειμένος να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας διαφορετικά παίζετε επικίνδυνα παιχνίδια στη πλάτη ενός χιλιοταλαιπωρημένου συλλόγου και του υπέροχου κόσμου του.

Για τελευταία φορά σας ζητώ να αντιληφθείτε τη κρισιμότητα των στιγμών και να μας δώσετε την ευκαιρία να βγάλουμε τον Ηρακλή από το αδιέξοδο στο οποίο υπάρχει σήμερα και να προσφέρουμε στην ομάδα και τον κόσμο της όραμα και προοπτική. Είμαστε, εσείς, ο κ.Κούγια και εγώ, τρείς ( 3 ) άνθρωποι που δηλώνουμε ότι αγαπάμε τον ΗΡΑΚΛΗ και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε όλοι με τις πράξεις μας.

Καταλήγοντας εύχομαι πρώτα από όλα στην ομάδα και μετά στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές κ.λ.π. ,στον κ. Ευγενίου και σε όλους τους πιστούς φίλαθλους της ομάδας μας την καλύτερη δυνατή επιτυχία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η καρδιά μου θα είναι για πάντα κοντά στον Ηρακλή και κανένας μα κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα πόσα έχω κάνει για την υποστήριξη της ομάδας μας γενικά, γιατί πάντα ήθελα και φυσικά συνεχίζω να θέλω ο Ηρακλής να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται, δηλαδή εκεί που δικαιωματικά του ανήκει.

Δεν γνωρίζω ποιές άλλες ευκαιρίες θα παρουσιαστούν στο μέλλον, αλλά να είστε όλοι σίγουροι ότι πάντα θα είμαι κοντά στον Ηρακλή ανεξαρτήτως με την ιδιότητα και την θέση που θα κατέχω.

Υ.Γ. Πρέπει να αναφέρω ότι γνωρίζω πλήρως και επακριβώς ( δεδομένου ότι δεν υπάρχει τίποτε «κρυπτόν υπό τον ήλιον» και όλα τα γνωρίζουν «οι παροικούντες παρά την Ιερουσαλήμ» ) όλα αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα και παρά την αρχική συμφωνία «κυρίων» που είχαμε κάνει με τον κ. Ευγενίου και την συνέντευξη τύπου που δόθηκε, και τις «παράλληλες» ενέργειες και κινήσεις αυτού. Τουλάχιστον προς το παρόν όμως δεν θεωρώ σκόπιμο να δημοσιοποιήσω αυτά προκειμένου να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της ομάδας και να διατηρηθεί κατά το δυνατόν η ηρεμία αυτής.

Φιλαδέλφεια Αμερικής 10/05/2023 Αθανάσιος (Τομ) Παπαδόπουλος".