Sidebar

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 354

«Σωστή φιλοσοφία ο Μπαταγιάννης»

«Σωστή φιλοσοφία ο Μπαταγιάννης»

Ο Ξενοφών Πάνος εξήγησε στο liganews.gr τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΟΤ

Το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΟ Τρίκαλα είναι ο Ξενοφών Πάνος, ο οποίος υπέγραψε επειδή τον έπεισε το πλάνο και το όραμα του Δημήτρη Μπαταγιάννη. Ο 28χρονος δεξιός μπακ επισήμανε στο liganews.gr πως ο ΑΟΤ έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει, καθώς η νέα διοίκηση έχει τη σωστή φιλοσοφία. Τόνισε επίσης πως η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά στόχος είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θα προσελκύσει τον κόσμο στο γήπεδο.

Πως αποφάσισες να δεχτείς την πρόταση του ΑΟ Τρίκαλα;

«Ήταν ο τρόπος που με προσέγγισε ο Δημήτρης Μπαταγιάννης. Ο νέος μεγαλομέτοχος που ανέλυσε το πλάνο για την ομάδα, το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον. Με κέρδισε ο τρόπος που με προσέγγισε και μου άρεσε η φιλοσοφία του για τον ΑΟΤ. Δεν άργησα να δεχτώ την πρόταση, καθώς διαπίστωσα πως κάτι καλό είναι έτοιμο να δημιουργηθεί».

Πέρυσι αγωνίστηκες στον Απόλλωνα που πήρε την άνοδο και είχε μια σωστή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Τι είδες στον ΑΟ Τρίκαλα;

«Κάτι ανάλογο με τον Απόλλωνα δημιουργείται στα Τρίκαλα. Το πρώτο πράγμα σε μια σοβαρή ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει είναι η οργάνωση. Από την πρώτη στιγμή που με προσέγγισε ο μεγαλομέτοχος, μου έδειξε πως έχει σωστή φιλοσοφία σε αυτό το θέμα και πολύ όρεξη για ποδόσφαιρο. Δεν θέλει να λέει πολλά λόγια, αλλά δουλειά, προκειμένου η ομάδα να πάει ψηλά».

Προέρχεσαι από μια καλή σεζόν με τον πρωταθλητή της Football League. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Σίγουρα έκανα μια καλή χρονιά με τον Απόλλωνα και στόχος μου είναι να βοηθήσω τα μέγιστα τον ΑΟ Τρίκαλα. Η ομάδα αυτή έχει ιστορία και δυναμική και δεν της αξίζει να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική».

Η νέα διοίκηση του ΑΟΤ έχει ένα πλάνο που δεν περιλαμβάνει την άνοδο από την πρώτη σεζόν. Ποιοι είναι οι στόχοι;

«Αυτό που μου αναλύθηκε ως πλάνο είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό άλλωστε πήρε κι έναν αξιόλογο προπονητή. Στόχος είναι να προσφέρει θέαμα και να προελκύσει τον κόσμο στο γήπεδο. Ο κ. Μπαταγιάννης θέλει το γήπεδο να γεμίζει σε κάθε αγώνα με οικογένειες και παιδιά, που θα χαίρονται με αυτό που θα βλέπουν στον αγωνιστικό χώρο. Κι εμείς με τη σειρά μας, να βγαίνουμε στο γήπεδο και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Από εκεί και πέρα, αν εμείς είμαστε σωστοί στη δουλειά μας, μπορεί να έρθει και η άνοδος, χωρίς να είναι αυτοσκοπός. Εμείς θα προσπαθήσουμε με την εικόνα μας να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να φροντίζουμε να περνά καλά. Το σίγουρο είναι πως δεν θα είμαστε μια αμελητέα ποσότητα. Θα φτιαχτεί μια ομάδα που να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζονται ούτε λόγια πολλά, ούτε υποσχέσεις. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας».

Τι έχεις να πεις για τη δυναμική του ΑΟΤ;

«Σαν αντίπαλος πέρυσι ένιωσα, ποια είναι η δυναμική της ομάδας, ειδικά στην έδρα της. Ο Απόλλων ήταν η μόνη ομάδα που κέρδισε μέσα στα Τρίκαλα τις τελευταίες δύο σεζόν. Η έδρα του ΑΟΤ είναι πολύ δυνατή, γι’ αυτό κι εμείς θέλουμε να αγκαλιάσει ο κόσμος την ομάδα».

Έχοντας κατακτήσει την άνοδο με τον Απόλλωνα, τι απαιτείται να κάνει μια ομάδα;

«Όπως αποδείχτηκε και την περασμένη σεζόν, ούτε τα ονόματα, ούτε η ιστορία παίζουν μπάλα. Το μυστικό είναι η σωστή λειτουργία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα και το καλό κλίμα. Η καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια δημιουργείται πρώτα από τον πρόεδρο και μετά από προπονητή και παίκτες. Ο ΑΟ Τρίκαλα έχει κόσμο, έχει μεγάλη ιστορία κι αν εμείς είμαστε σωστοί, ο κόσμος θα μας αγκαλιάσει και στο τέλος θα δικαιωθούμε. Αυτό με τράβηξε και στον κύριο Μπαταγιάννη, καθώς έχει αυτή τη φιλοσοφία. Τον ευχαριστώ που με επέλεξε και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Ο Σωτήρης Αντωνίου είναι ένας πολύ καλός προπονητής που θέλει οι ομάδες του να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και να αποδίδουν ωραία μπάλα. Και με τον κόσμο των Τρικάλων δίπλα στην προσπάθεια αυτή, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».