Sidebar

«Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο»

«Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο»

Ποδόσφαιρο και διάβασμα συνδυάζει ο Σάββας Αθανασιάδης και τα καταφέρνει περίφημα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο liganews.gr.

Τρανό παράδειγμα ότι αν πιστέψει κανείς στον εαυτό του μπορεί να πετύχει πολλά, αποτελεί ο νεαρός ποδοσφαιριστής, που συνδύασε ιδιαίτερα αποτελεσματικά τον αθλητισμό με το σχολείο.

Μάλιστα, όπως τόνισε, η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο τον βοήθησε στο θέμα της πειθαρχίας, ώστε να φτάσει τους στόχους του.   

Ο μαθητής της Γ' Λυκείου, Σάββας Αθανασιάδης ξεκίνησε τη σεζόν στον ΑΟ Καρδίας, με τον οποίο είχε τέσσερις συμμετοχές, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ηρακλή Αμπελόκηπων, όπου έπαιξε σε δέκα παιχνίδια. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος στη Θύελλα Φιλώτα (6 συμ. - 2 γκολ) και ολοκλήρωσε στον Εθνικό στον Εθνικό Νέου Αγιονερίου (3 συμ. - 2 γκολ).

Στις πανελλαδικές εξετάσεις κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 18.000 μόρια και έχει ως πρώτες επιλογές τη σχολή των Πολιτικών Μηχανικών στο Αριστοτέλειο ή στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάββα Αθανασιάδη στο liganews.gr:

Ξεκίνησες τη σεζόν στον ΑΟ Καρδίας, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Μία ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, καθώς οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν το πρώτο... βήμα για την επαγγελματική σταδιοδρομία των μαθητών. Πώς ήταν το πρόγραμμά σου, με σχολείο, προπονήσεις και αγώνες;

«Ήταν αρκετά κουραστικό. Καθημερινά 8 ώρες σχολείο, αμέσως μετά προπονήσεις (ίσως και διπλές κάποιες φορές με γυμναστήριο) και τέλος επιστροφή στο σπίτι για διάβασμα. Τα Σαββατοκύριακα ακολουθούσα την ομάδα στις αποστολές και εκμεταλλευόμουν τον υπόλοιπο χρόνο για την προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης εβδομάδας».

Σου φάνηκε δύσκολο κατά τη διάρκεια της χρονιάς; Σκέφτηκες ότι μπορεί να μην τα καταφέρεις;

«Αν πραγματικά αγαπάς αυτό που κάνεις τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Με την απόλυτη αξιοποίηση του χρόνου, και με μικρές θυσίες από την προσωπική ζωή όλα είναι εφικτά».

Τι έπρεπε να θυσιάσεις από την προσωπική σου ζωή;

«Εκείνο που ίσως μου έλειψε κάποιες φορές είναι οι συχνότερες έξοδοι με τους φίλους μου. Όμως ούτως η άλλως η ζωή ενός αθλητή πρέπει να είναι μετρημένη, πόσο μάλλον όταν πρέπει να συνδυάσει και το διάβασμα για τις εισαγωγικές εξετάσεις».

Με βαθμό σχεδόν 18.000 έχεις αρκετές διαθέσιμες επιλογές και οι πιθανότητες η σχολή σου να είναι ιδιαίτερα απαιτητική είναι πολλές. Πώς θα επηρεάσει αυτό την ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο;

«Μετά την φετινή μου προσπάθεια εισαγωγής στο πανεπιστήμιο θέλω να αφοσιωθώ πλήρως στο ποδόσφαιρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψω τις σπουδές μου».

Ως αθλητής έχεις μάθει στην πειθαρχία. Πιστεύεις ότι σε βοήθησε αυτό στις εξετάσεις;

«Απόλυτα. Τόσο στη διάρκεια της χρονιάς για να μην παρεκκλίνω λεπτό από το καθημερινό μου πρόγραμμα αλλά και στην περίοδο των πανελλαδικών, προκειμένου να διαχειριστώ το φυσιολογικό άγχος που προκύπτει σε κάθε εξεταζόμενου».

Μελλοντικά αν διαπιστώσεις ότι είσαι εξίσου καλός τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στη σχολή σου, τι θα επιλέξεις;

«Αν οι προοπτικές ενασχόλησής μου στο ποδοσφαίρου ήταν αξιόλογες θα συνέχιζα να ασχολούμαι με αυτό».

Πόσο εύκολο ήταν να πείσεις την οικογένεια σου ότι θα τα καταφέρεις και στα δύο καλά;

«Δεν χρειάστηκε να τους πείσω γιατί η καθημερινή μου προσπάθεια το αποδείκνυε. Μάλιστα, θα ήθελα να προσθέσω ότι η οικογένειά μου και το σχολείο υπήρξαν αρωγοί στην προσπάθειά μου».

Τέλος, τι συμβουλή θα έδινες σε παιδιά που συνδυάζουν το ποδόσφαιρο με το σχολείο, όπως έκανες εσύ;

«Θα τους παρότρυνα να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και στα δυο, γιατί το ένα βοηθάει το άλλο. Με αυτοπειθαρχία και σωστό προγραμματισμό τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».