Sidebar

«Αυτοθυσία όλων για τη σωτηρία»

«Αυτοθυσία όλων για τη σωτηρία»

Στο liganews.gr μίλησε ο Αντρέας Ατματζίδης του ΑΟ Ζευγολατιού, μετά τη δύσκολη χρονιά της ομάδας του, που όμως ολοκληρώθηκε ιδανικά.

Ο έμπειρος αμυντικός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην φετινή πορεία της κορινθιακής ομάδας, το προπονητικό τιμ, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά:

Είσαι πολυσύνθετος παίκτης, που μπορείς να προσφέρεις σε πολλές θέσεις. Ποια είναι η αγαπημένη σου;

«Αγαπημένη θέση μου είναι δεξί μπακ-χαφ, αλλά έχω αγωνιστεί κατά το παρελθόν και μπορώ να προσφέρω εξίσου και ως αμυντικό χαφ».

Από ποια ηλικία κατάλαβες ότι θέλεις να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν με μια μπάλα ανάμεσα στα πόδια και σε μια αλάνα κι έπαιζα μέχρι να πέσει απόλυτο σκοτάδι».

Τι έχεις θυσιάσει για το ποδόσφαιρο;

«Δεν θα σου πω τα τετριμμένα, ότι δηλαδή έχω θυσιάσει σχολικές εκδρομές βόλτες κτλ. Θα σου πω μόνο πως ό,τι έκανα το έκανα με γνώμονα την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Οπότε η λέξη θυσία δεν κολλάει όταν κάνεις πραγματικά αυτό που αγαπάς».

Θα άλλαζες κάτι στη μέχρι τώρα πορεία σου;

«Το να πω ότι θα άλλαζα κάτι είναι εντελώς ουτοπικό και μοιρολατρικό. Είμαι άνθρωπος που κοιτάζει μπροστά και προσπαθώ μέσα από τα λάθη μου να βελτιώνομαι. είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως άνθρωπος. Σίγουρα έκανα λάθη και σίγουρα βίωσα την αδικία, αλλά όλα αυτά είναι που με κάνουν δυνατότερο και με βοηθούν να συνεχίσω».

Κάνοντας έναν απολογισμό της φετινής σεζόν τι σου μένει;

«Όσον αφορά την φετινή σεζόν, σίγουρα θα μου μείνουν οι νέοι άνθρωποι που γνώρισα, τα γκολ που σημείωσα και η αυτοθυσία σε όλα τα ματς από όλους τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να σωθεί η ομάδα».

Τι θεωρείς ότι άλλαξαν ο προπονητής Παντελής Κολλιάκος, που ήρθε τον Ιανουάριο και ο συνεργάτης του, Παναγιώτης Τσιάμης;

«Δυστυχώς μέχρι τον Ιανουάριο η ομάδα έδειχνε μια αστάθεια με μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Με τον ερχομό του Παναγιώτη Τσιαμη ο οποίος μας βοήθησε με την επιστημονική του επάρκεια και τον προπονητή μας, τον Παντελή Κολλιακο, που σε κάθε βήμα έδειχνε πόσο μας πιστεύει και πόσο αγαπάει αυτό που κάνει, η ομάδα άρχισε να αποκτά ταυτότητα και συνοχή. Όλα αυτά έφεραν και την σταθερότητα στην απόδοσή μας. Βέβαια, ένα ευχαριστώ πρέπει να πούμε σε όλους τους προπονητές και όσους ήρθαν στην ομάδα, γιατί ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του και δούλεψε για το καλό της ομάδας».

Πώς ήταν το κλίμα στην ομάδα όλη τη σεζόν; Υπήρξε άγχος μήπως δεν τα καταφέρετε να εξασφαλίσετε την παραμονή;

«Το κλίμα μεταξύ των παικτών ήταν άριστο. Το λέω και το εννοώ. Ήταν από τα καλύτερα "αποδυτήρια" που έχω κάνει. Βέβαια, ένα μεγάλο λάθος ήταν που εξωτερικά προβλήματα εμφανιζόταν εντός των αποδυτηρίων ενώ έπρεπε να υπήρχαν... στεγανά. Το δικαιολογώ όλο αυτό βέβαια ως απειρία, λόγω του ότι η ομάδα αγωνίστηκε πρώτη φορά στην ιστορία της στις εθνικές κατηγορίες».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Οι άμεσοι στόχοι μου είναι να περάσω στην γυμναστική ακαδημία που το έχω όνειρο»..

Τέλος, ποιον θεωρείς τον κορυφαίο στον κόσμο στη θέση που αγωνίζεσαι;

«Κορυφαίο παίκτη στην θέση που αγωνίζομαι, αν και υποστηρικτής της Μπαρτσελόνα, θα σου πω ότι είναι ο Ντάνι Καρβαχάλ».