Sidebar

«Χαπάκια θα πάρω»

«Χαπάκια θα πάρω»

Την αγανάκτηση του για όλο αυτό που διαδραματίζεται στο Εφετείο Αθηνών με έναν... ιδιαίτερο τρόπο εξέφρασε ο Αχιλλέας Μπέος.

 

Το «Liganews» ήταν στην ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης (16/2) και σας μεταφέρει τα σημαντικότερα γεγονότα από όσα συνέβησαν.

Ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων της δίκης «Koriopolis» δήλωσε με έναν... αξιομνημόνευτο τρόπο την απορία του για τα όσα συμβαίνουν. Στο εδώλιο του μάρτυρα εκείνη την στιγμή βρισκόταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός. Ο πρώην δήμαρχος του Βόλου, πήρε το λόγο και ξεκίνησε να διατυπώνει την ερώτησή του, προς τον ισχυρό άντρα της ομάδας του Περιστερίου, για το αν είχε «χειραγωγηθεί» ο αγώνας Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου, με τον εξής τρόπο:

«Το στήσαμε το ματς; Πως γίνεται να το κάναμε μαζί κι εγώ να είμαι κατηγορούμενος κι εσείς μάρτυρας στην υπόθεση; Χαπάκια θα πάρω. Κάποιοι γελάνε αλλά εγώ γυρίζω σπίτι μου και κλαίω», ήταν τα λεγόμενα του Αχιλλέα Μπέου.

Στην κατάθεση του ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου σχολίασε ενώπιον του δικαστηρίου τα παιχνίδια που βρίσκονται υπό εξέταση και εμπλέκεται ο σύλλογος του Περιστερίου. Στάθηκε στο γεγονός πως πρέπει να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, για οτιδήποτε παρουσιάζεται και λέγεται.

«Με τον κ. Μπέο είχαμε σχέση εκτίμησης και σεβασμού. Θαυμάζω το πάθος και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο», ενώ κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του πρόσθεσε ακόμη: «Είμαστε σε δικαστήριο και πρέπει να μιλάμε υπεύθυνα. Δεν πρέπει να αφήνουμε υπονοούμενα στον "αέρα". Είναι άδικο για τους κατηγορούμενους».

Ο Σπανός ήταν ο τελευταίος από τους έξι (απουσίαζαν δύο από τους οκτώ αρχικά)  που βρέθηκαν να καταθέσουν την Πέμπτη. Οι άλλοι κατά σειρά ακρόασης ήταν:

Ο Λευτέρης Πανταζής, πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου την τετραετία 2002-06.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ.

Οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μορφονιός, Βασίλης Σαμπράκος και Άρης Γάτας.

Τη μεγαλύτερη σε διάρκεια παρουσία στο εδώλιο του μάρτυρα είχε ο κ. Πιλάβιος. Ο 51χρονος νομικός στη μαρτυρία του ανέφερε πως «όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν εγώ πρόεδρος στην ΕΠΟ. Τότε λόγω της... ιδιαίτερης ατμόσφαιρας που επικρατούσε, πως υπάρχουν στημένα ματς, στραφήκαμε στην ΟΥΕΦΑ. Εκείνη διεξήγαγε την έρευνα, ζητώντας στοιχεία από τα παιχνίδια που θεωρούσε ύποπτα, όπως και μας ρωτούσε την άποψη μας πάνω σε αυτά».

Για την ΟΥΕΦΑ πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χώριζε σε κατηγορίες το πόσο διεφθαρμένο ήταν το κάθε ματς», ενώ έπειτα από σχετική ερώτηση της κυρίας εισαγγελέα συμπλήρωσε: «Αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Η διαβάθμιση αυτή δεν υπάρχει πια. Καταργήθηκε πέρυσι όταν και άλλαξε τον πειθαρχικό της κανονισμό η ΟΥΕΦΑ».

Για τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τους παράγοντες ανέφερε ότι «στην Ελλάδα είναι... παραγοντάρες, με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπό τους. Όλοι κοιτάνε το συμφέρον της ομάδας τους». Σε συνέχεια αυτού είπε πως «όλοι με παίρνανε τηλέφωνο για τη διαιτησία και να μου κάνουν παράπονα. Δεν ήμουν εγώ όμως υπεύθυνος γι αυτό. Η ΚΕΔ είναι». Μετά από ερώτηση που του έγινε πρόσθεσε πως «ήταν σύνηθες φαινόμενο να διαμαρτύρονται οι παράγοντες για τους διαιτητές».

Κάποια στιγμή ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στην κυρία δικαστή και τον κ. Πιλάβιο. Στην κατάθεση του όπως κι όλοι οι μάρτυρες στάθηκαν στο ότι «χωρίς τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών είναι σχεδόν αδύνατο το να στηθεί ένα παιχνίδι».

Ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση και του Βασίλη Σαμπράκου στην ερώτηση ενός συνηγόρου με το κατά πόσο μπορεί να είναι στημένο το οποιοδήποτε ματς, με τον γνωστό δημοσιογράφο να αναφέρει πως κατά αυτόν ακόμη και «οι ιερείς εναντίον... ιερέων να έπαιζαν».