Sidebar

Νο1 στην καρδιά τους...

Νο1 στην καρδιά τους...

Όπως πίσω από έναν πετυχημένο τερματοφύλακα όπως ο Ίκερ Κασίγιας βρίσκεται μια Σάρα Καρμπονέρο (φωτό), έτσι και στην Ελλάδα έχουμε άξιους γκολκίπερ με συζύγους που αποτελούν το στήριγμά τους. 

Μπορεί να προσπαθούν να μπλοκάρουν τη μπάλα σε κάθε φάση του αγώνα, ωστόσο είναι στιγμές στη ζωή, που δέχονται το πιο γλυκό γκολ. Είναι τότε που ο έρωτας βρίσκει τρόπο να... φωλιάσει στην καρδιά τους και εκείνοι αφήνουν κενή την... εστία τους και απλά μπλέκονται στα δίχτυα του! Οι τερματοφύλακες Παναγιώτης Πέρτσας, Νίκος Σουμουλίδης και Βασίλη Βουτσινάς από υπερασπιστές των γκολπόστ έγιναν εκπορθητές στο κυνήγι του έρωτα με τις γυναίκες των ονείρων τους. Ωστόσο, για λίγη ώρα έμειναν στο περιθώριο της δημοσιότητας καθώς το liganews.gr επικοινώνησε με τις γυναίκες των τριών γκολκίπερ, προκειμένου να μας διηγηθούν το όμορφο παραμύθι του έγγαμου βίου αλλά και τον αγώνα της καθημερινότητάς τους. 

Δήμητρα Βουτσίδου, σύζυγος Παναγιώτη Πέρτσα

 

Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν, όχι και τόσο μακρινό, η Δήμητρα Βουτσίδου αγάπησε τον Πάνο Πέρτσα. Όχι, ο Πάνος δεν ήταν πρίγκιπας, ούτε Βασιλιάς.. Ήταν... υπερασπιστής γκολπόστ και... εκπορθητής τερματοφύλακας! Και κάπως έτσι ξεκίνησε η κοινή τους συμβίωση..

Ο Πάνος θέλει και το αγοράκι μας αλλά και το κοριτσάκι μας να γίνουν τερματοφύλακες”.

Η καθημερινότητα της Δήμητρας είναι δύσκολη γιατί τα πρωινά εργάζεται και έτσι ο Πάνος εκτός από τα δίχτυα της Δόξας Προσκυνητών, προσέχει και τα δύο μικρά του παιδιά. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε η Δήμητρα, θα ήθελε κάποια επιπλέον βοήθεια αν και ο σύζυγος της βοηθάει στο σπίτι. Όπως λέει χαρακτηριστικά, “ένα πλυντήριο το βάζει”. (γέλια)

Η διατροφή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών είναι συγκεκριμένη και έτσι η Δήμητρα μαγειρεύει σπιτικό φαγητό σε καθημερινή βάση και κυρίως λαχανικά. Πριν τους κρίσιμους αγώνες, ο Πάνος είναι απόλυτα ψύχραιμος, όπως αναφέρει, “ξέρει πολύ καλά τι μπορεί να κάνει και το διαχειρίζεται”, το οποίο είναι δείγμα επαγγελματισμού. Παρά την μακροχρόνια σχέση τους, οι φορές που έχει δει αγχωμένο τον σύζυγος της είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο ίδιος αν και αφιερώνει πολύ χρόνο στα παιδιά δεν έχουν χρόνο για οικογενειακές διακοπές και έτσι όποτε έχουν χρόνο προτιμούν να ξεκουράζονται.

Όσο αφορά τις δυσκολίες; Πάντα υπάρχουν και αυτές. Ενώ ο Πάνος είχε και έχει πάντα καλές σχέσεις με το εργασιακό του περιβάλλον, το οικονομικό κομμάτι ήταν αυτό που δυσκολεύει τα πράγματα κάποιες περιόδους. Η Δήμητρα ήταν πάντα δίπλα του. Η ίδια αν και δεν γνωρίζει πολλά από ποδόσφαιρο, όταν έχει χρόνο πηγαίνει με τα παιδιά να παρακολουθήσει τον σύζυγος της. Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός πως, ”ο Βασίλης θέλει και το αγοράκι μας αλλά και το κοριτσάκι μας να γίνουν τερματοφύλακες, έχει βρει και ομάδα για την κόρη μας, οι Βασίλισσες της Θράκης”.

 

Δέσποινα Ακτσόγλου, σύζυγος Νίκου Σουμουλίδη 

 

Σε ένα άλλο “Βασίλειο” λίγο πιο πέρα η Δέσποινα Ακτσόγλου, μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, αγάπησε και παντρεύτηκε τον Νίκο Σαμουλίδη ο οποίος ανήκει στην ομάδα του Νέστου Χρυσούπολης.

Η καθημερινότητά τους ξεκινάει περίπου στις 8 όπου η Δέσποινα πηγαίνει στην δουλειά και ο Νίκος πηγαίνει τον μεγάλο τους γιο, Χαράλαμπο στον σχολείο. Όσο ο Νίκος είναι στην δουλειά, ο μικρός Χαράλαμπος απασχολείται από την μητέρα της Δέσποινας, η οποία δίνει απλόχερα τη βοήθειά της στο ζευγάρι.

‘"Τον στήριξα στις συκοφαντίες για χρηματισμό, γιατί ήξερα ότι ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο".

Χωρίς δεσμεύσεις και καθώς είναι απόλυτα σύμφωνοι και οι δύο, θα ήθελαν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν τον επαγγελματικό προσανατολισμό που θέλουν. "Είμαστε πολλά χρόνια μαζί και έτσι δεν χρειάστηκε να αλλάξω τον τρόπο που μαγειρεύω". Γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακα δίνουν καθημερινά ενέργεια στον Νίκο την ώρα της προπόνησης, ενώ αποφεύγουν τα γλυκά, χωρίς όμως να αποκλείουν κάποια διατροφική ομάδα .

Η Δέσποινα στήριζε τον Νίκο με την παρουσία της στα γήπεδα, πράγμα που τώρα είναι δύσκολο λόγω δουλείας. Παρόλα αυτά, ο Νίκος ποτέ δεν χρειάστηκε την βοήθειά της σε κάποιο άλλο θέμα με το ποδόσφαιρο καθώς όπως αναφέρει η ίδια ‘δεν έχει ποτέ θέμα ψυχολογίας’. Η χειρότερη στιγμή της καριέρας του, αποκαλύπτει ήταν όταν υπήρξαν συκοφαντίες ότι χρηματίστηκε. "τον στήριξα γιατί ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Προσπάθησα να χαμηλώσω τους τόνους γιατί ο Νίκος στεναχωριέται με αυτά". Όσο για την περίοδο των διακοπών που πλησιάζει, αλλά οι ποδοσφαιριστές έχουν υποχρεώσεις, η Δέσποινα λέει ότι ακολουθεί και αυτή τους ίδιους ρυθμούς λόγω και του δικού της επαγγελματικού φόρτου εργασίας, με εξαίρεση την περίοδο της προετοιμασίας αφού ο Νίκος λείπει. Η βοήθειά του στο σπίτι είναι πολύτιμη διότι βοηθάει στις δουλείες του σπιτιού, αλλά κυρίως στην ενασχόλησή του με τα παιδιά. Το μπάνιο και το τάισμα είναι δύο από τα βασικά εξ αυτών.

 

Γιάννα Τραντάκη, σύζυγος Βασίλης Βουτσινά 

 

Ένα άλλο αγαπημένο ζευγάρι το οποίο μετρά 11 ολόκληρα χρόνια σχέσης ζουν το δικό τους… παραμύθι και μάλιστα περιμένουν και το πρώτο τους παιδί.

"Δε θέλει να χάνει. Όταν έχει πρόβλημα κλείνεται στον εαυτό του, και όταν συμβαίνει αυτό τον αφήνω να ηρεμήσει".

Η Γιάννα Τραντάκη και ο Βασίλης Βουτσινάς δυο νέοι άνθρωποι που η καθημερινότητά τους είναι φορτωμένη με υποχρεώσεις, καθώς ο Βασίλης εκτός από τερματοφύλακας του Εθνικού Πειραιώς δουλεύει παράλληλα σε γυμναστήριο, αλλά διατηρεί και τις δικές του ακαδημίες 5χ5. Η Γιάννα ως ιδιωτική υπάλληλος έχει και αυτή περιορισμένο χρόνο. Η διατροφή του ζευγαριού είναι άκρως αυστηρή και πολύ συγκεκριμένη εδώ και 15 χρόνια με αρχική παρότρυνση του Βασίλη. Η Γιάννα τον ακολουθεί σε αυτό, αν και όπως μας εκμυστηρεύεται ‘Είναι δύσκολο για εμένα που μ’ αρέσουν τα γλυκά’.

Πριν τους κρίσιμους αγώνες ο Βασίλης είναι πάντα αγχωμένος και χρειάζεται χρόνο. Κοιμάται νωρίς, σαν σωστός επαγγελματίας και δεν ασχολείται με πράγματα που τον επηρεάζουν. Σε γενικές γραμμές δυσκολίες υπήρξαν πολλές στην ποδοσφαιρική καριέρα του Βασίλη. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν το οικονομικό, αλλά και μεγάλες ήττες. ‘Δεν θέλει να χάνει. Όταν έχει πρόβλημα κλείνεται στον εαυτό του, και όταν συμβαίνει αυτό τον αφήνω να ηρεμήσει’, μας λέει η γλυκύτατη Γιάννα και πως μεταξύ των άλλων ο σύζυγός της δεν μεταφέρει τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι τηρώντας έτσι τις ισορροπίες. 

Η Γιάννα γνωρίζει κάποια πράγματα από ποδόσφαιρο και πήγαινε παλαιότερα στο γήπεδο να βλέπει τον Βασίλη. Εξάλλου, η πολυετή σχέση τους ξεκίνησε όταν ο Νίκος είχε πάρει μεταγραφή για ομάδα της Σαλαμίνας, τον τόπο καταγωγής της Γιάννας. Τέλος, για την περίοδο των διακοπών που πλησιάζει, προσπαθούν και οι δύο να ξεκλέψουν χρόνο μιας εβδομάδας από τις δουλειές τους , αν και το μικρό παράπονο της Γιάννας είναι πως θα ήθελε λίγη ξεκούραση ακόμα.

 

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Άννα Τζήκα
Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ