Sidebar

«Μόνο σωτηρία! Δεν υπάρχει αύριο!»

«Μόνο σωτηρία! Δεν υπάρχει αύριο!»

Στο liganews.gr μίλησαν oι προπονητής και βοηθός του ΑΟ Ζευγολατιού, Παντελής Κολλιάκος και Παναγιώτης Τσιάμης.

Ο Παντελής Κολλιάκος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας τον Ιανουάριο και ο Παναγιώτης Τσιάμης αναβαθμίστηκε από γυμναστής σε βοηθός προπονητή-γυμναστής, με τη διοίκηση να τους εμπιστεύεται για την παραμονή του συλλόγου στην Κατηγορία.

Ο προπονητής του Ζευγολατιού, είχε πολυετή καριέρα ως ποδοσφαιριστής, σε ΠΑΣ Κόρινθο, Ακράτητο, Εθνικό Αστέρα, Ηλυσιακό, Ολυμπιακό Λουτρακίου και Παναργειακό, παίζοντας στην επίθεση. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στο κλίμα της ομάδας, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στη βοήθεια της διοίκησης, αλλά και στους στόχους για το μέλλον.

Ο Παναγιώτης Τσιάμης, με τη σειρά του, σχολίασε τη δουλειά του προπονητή της ομάδας, ενώ μίλησε και για το άγχος που υπάρχει για παραμονή.

Αναλυτικά:  

-Πιστεύετε ότι πήρατε τη σωστή απόφαση να επιλέξετε το Ζευγολατιό στη μέση της χρονιάς, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο;

Παντελής Κολλιάκος: «Όταν μου έγινε η πρόταση το θεώρησα μεγάλο ρίσκο να πάρω πάνω μου κάτι τόσο δύσκολο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά αν με ρωτάτε τώρα δεν θα άλλαζα με τίποτα τους δύο μήνες αυτούς. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, μια διοίκηση από άλλες εποχές και παιδιά που δίνουν το 100% από αυτό που έχουν.

Τι θεωρείτε ότι άλλαξε ο Παντελής Κολλιάκος;

Παναγιώτης Τσιάμης: «Ο κόουτς άλλαξε καταρχάς το σύστημα σε 3-5-2 και εκεί οφείλεται η μεταμόρφωση της ομάδας. Είδε και δούλεψε στις αδυναμίες της άμυνας και έκλεισε τα κενά. Ανέβασε την πίεση της προπόνησης και ζήτησε το maximum από κάθε ποδοσφαιριστή».

Πώς είναι το κλίμα μέσα σε μία ομάδα που σε κάθε παιχνίδι πρέπει να τα δίνει όλα για την παραμονή της;

Π. Κ.: «Το κλίμα σίγουρα εξαρτάται και από τα αποτελέσματα. Εμείς καταφέραμε μετά από πολύ δουλειά να έχουμε θετικά αποτελέσματα και παρά την πίεση που νιώθουμε την δεδομένη στιγμή, είμαστε ενωμένοι και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

Π. Τ.: «Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο και μάθαμε να ζούμε με το άγχος αυτό. Πρέπει να πω όμως ότι με την έλευση του κόουτς και τη συγκομιδή βαθμών που έχουμε κάθε εβδομάδα, όλοι μα όλοι το πιστεύουμε περισσότερο. Άρα αυτό το άγχος θα το χαρακτήριζα δημιουργικό. Όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για θετικό κλίμα με έναν στόχο που μας βοηθάει να δουλέψουμε περισσότερο και σκληρότερα».

-Ως βοηθός προπονητή πώς προσπαθείτε να βοηθήσετε τους παίκτες, ψυχολογικά και αγωνιστικά;

Π. Τ.: «Ο ρόλος μου είναι η μεγιστοποίηση της απόδοσης και η διάρκεια στο φορμάρισμα του αθλητή. Σε συνεργασία με τον φυσιοθεραπευτή Αινεία Σαρμώνη, συνεργαζόμαστε στην πρόληψη τραυματισμών (προσπαθούμε να περιορίσουμε τους τραυματισμούς) και σε αυτό το κομμάτι η ομάδα δεν έχει προβλήματα. Αξιολογότατος ο Αινείας, να σημειωθεί. Σε συνεργασία με τον κόουτς είμαστε πολύ κοντά στους παίκτες. Ο κόουτς πολύ ανθρώπινος και φιλικός. Κι εγώ στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκομαι».

-Στα τελευταία ματς η ομάδα χάνει πολύ δύσκολα, αλλά το ίδιο δύσκολα κερδίζει. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει;

Π. Κ.: «Σκοπός μας είναι η συγκομιδή βαθμών και τα τελευταία ματς τα έχουμε καταφέρει, ειδικά στην άμυνα σε μεγάλο βαθμό. Μπροστά, λίγο το άγχος λίγο η ατυχία σε 2-3 ματς δεν μας επέτρεψε να έχουμε παραπάνω βαθμούς. Πιστεύω ότι στα επόμενα ματς θα βάλουμε τα γκολ που χρειαζόμαστε».

-Είναι η άμυνα η μεγάλη δύναμη του Ζευγολατιού;

Π. Κ.: «Του Ζευγολατιού η δύναμη είναι η συγκέντρωση των παιχτών. Όταν χάνουμε τη μπάλα ανταποκρίνονται πλήρως στις οδηγίες που δίνουμε και για αυτό δεχόμαστε δύσκολα γκολ. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Π. Τ.: «Η άμυνα είναι το όπλο μας. Κι αυτή θα μας σώσει».

-Ένα σχόλιο για την Γ' Εθνική και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι.

Π. Κ.: «Πραγματικά είναι μια δύσκολη χρονιά για όλες τις ομάδες οικονομικά και όπως πάει πιστεύω θα γίνει ακόμα χειρότερα...»

Π. Τ.: «Για την κατηγορία δεν έχω να πω κάτι. Είναι μεταβατική η χρονιά. Όταν ολοκληρωθεί θα έχουμε πλήρη εικόνα».

-Ο στόχος για φέτος είναι σίγουρα η παραμονή. Αν επιτευχθεί, η νέα σεζόν τι αλλαγές θα φέρει;

Π. Κ.: «Για τη νέα σεζόν, αν όλα πάνε καλά και μείνουμε ως έχει, πιστεύω πρέπει να μείνει ο κορμός της ομάδος και με κάποιες καλές προσθήκες σε θέσεις «κλειδιά» να έχουμε μια πορεία αξιόλογη και να κάνουμε τους ανθρώπους της διοίκησης που... ματώνουν σε δύσκολες εποχές, χαρούμενους».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι σας για το μέλλον;

Π. Κ.: «Προσωπικοί στόχοι είναι να γίνω όσο πιο καλύτερος μπορώ με πολύ δουλειά και μαθαίνοντας και αποκτώντας εμπειρία να φτάσω όπου μπορώ ψηλότερα».

Π. Τ.: «Ο προσωπικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι να σωθεί η ομάδα. Μας έχει απορροφήσει η σωτηρία της ομάδας. Δεν υπάρχει αύριο. Εγώ έτσι το βλέπω και έχω αρκετό άγχος».

Πώς είναι η συνεργασία με τον Παναγιώτη Τσιάμη;

Π. Κ.: «Εξαιρετικός στη δουλειά του, πολύ συνεργάσιμος και η ομάδα είναι άριστα δουλεμένη στη φυσική κατάσταση».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας για τον κόσμο της ομάδας;

Π. Κ.: «Ο κόσμος στα τελευταία ματς είναι μαζί μας. Αυτό θέλουμε και πιστεύω κι αυτοί βλέπουν ότι τα παιδιά δίνουν και την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο».

Π. Τ.: «Για τον κόσμο θα ήθελα να πω ότι πρέπει να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα, Δύο ματς εντός έδρας έμειναν, όπου παίζουμε την επιβίωση μας».