Sidebar

Ποδοσφαιριστές, των εξελίξεων θεατές

Ποδοσφαιριστές, των εξελίξεων θεατές

Συνηθισμένα τα... βουνά από τα χιόνια. Για έναν ακόμη χρόνο η Football League αργεί να ξεκινήσει.

Τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν και οι ομάδες περιμένουν να πληροφορηθούν τί ακριβώς θα συμβεί.

Φυσικά, στη χειρότερη θέση είναι οι ποδοσφαιριστές, που από πρωταγωνιστές γίνονται θεατές των εξελίξεων, περιμένοντας για δράση.
Αλλωστε, είναι διαφορετικό να δίνεις επίσημα παιχνίδια από τις προπονήσεις ή τα φιλικά. Πώς αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση οι ποδοσφαιριστές. Τι λένε; Εξι παίκτες της κατηγορίας καταθέτουν την άποψη τους στο liganews.gr.

Χατζής (Απόλλων Λάρισας):
«Εγινε συνήθεια»

«Λεγεωνάριος» στην κατηγορία ο Κώστας Χατζής έχει βιώσει ουκ ολίγα. «Συνηθισμένο φαινόμενο για τη Football League. Κάθε χρόνο τα ίδια δεν συμβαίνουν; Οσο πάει, κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερο. Ακόμη δεν έχουμε ανακοίνωση ούτε για την κλήρωση, ούτε για την έναρξη. Τώρα τελευταία, μάθαμε ότι θα παίξουμε τελικά με 18 ομάδες. Ευτυχώς, που είναι και το Κύπελλο νωρίτερα και παίζουμε επίσημο παιχνίδι. Οσο προπόνηση κι αν κάνεις, δεν μπορείς να είσαι 100% σε εγρήγορση».

Γκέσιος (Παναχαϊκή):
«Κάθε χρόνο τα ίδια»

Ο Γιάννης Γκέσιος αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στη Football League. Πώς το εκλαμβάνει όλο αυτό που συμβαίνει; «Σίγουρα είναι αρνητικό. Για όλες τις ομάδες, κυρίως όμως για τους ποδοσφαιριστές. Κάνουμε ήδη δύο μήνες προετοιμασία. Βέβαια, κάθε χρόνο το ίδιο συμβαίνει. Τα ίδια και τα ίδια. Δεν υπάρχει πρόγραμμα, άλλες ομάδες μπαίνουν ξαφνικά μέσα στο πρόγραμμα. Δεν λέω ότι δεν αξίζουν να ανέβουν. Ισα-ίσα, που οι ομάδες, οι οποίες έχουν ανέβει είναι οικονομικά υγιείς. Δεν γίνεται ωστόσο τη μία εβδομάδα να λες ότι θα παίξω με αυτές και την άλλη εβδομάδα να μπαίνουν και κάποιες άλλες. Είναι πανικός. Ενας γενικός χαμός με την κατηγορία».

Ρούτσης (Πανσερραϊκός):
«Ολο και κάτι προκύπτει»

Ο Χρήστος Ρούτσης ελπίζει να μην προκύψουν θέματα και μεσούσης της χρονιάς. «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Δεν ξεκινάμε καλά. Πότε θα αρχίσει το Πρωτάθλημα; Δύσκολα είναι. Είμαστε πάλι σε αναμονή. Ως ομάδα μας συμφέρει, αλλά εντάξει δεν είναι και ότι καλύτερο. Επαγγελματική κατηγορία; Ελπίζουμε να διευθετηθούν τα προβλήματα, αλλά και να μην προκύψουν άλλα στη συνέχεια. Βέβαια, δεν μας εκπλήσσει, αφού κάθε χρόνο όλο και κάτι προκύπτει. Πέρσι πάλι τα ίδια δεν έγιναν; Και πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν; Με χορηγίες, με τις ασφάλειες των παικτών, με αποχωρήσεις ομάδων. Ας ελπίσουμε να κυλήσουν όλα ομαλά».

Γιακουμής (Σπάρτη):
«Θα έχουμε αποχωρήσεις»

Εμπειρος και ο Στέργιος Γιακουμής. Ποια είναι η άποψη του; «Τα οικονομικά είναι δυστυχώς στενά. Χορηγίες δεν υπάρχουν απ' ότι βλέπω για ακόμη μία χρονιά. Πιστεύω, θα έχουμε πάλι αποχωρήσεις ομάδων μεσούσης της χρονιάς. Ελπίζω να μη γίνει, αλλά έτσι όπως δημιουργείται η κατάσταση, δεν είναι μακρινό σενάριο. Συν τοις άλλοις, για μας τους ποδοσφαιριστές είναι δύσκολο. Οσο παίρνει παράταση και δεν παίζεις, δεν είναι και ότι καλύτερο. Οι μοναδικές ομάδες, που θα ευνοηθούν, θα είναι αυτές που καθυστέρησαν να αρχίσουν την προετοιμασία».

Κυριακίδης (Εργοτέλης):
«Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει»

Ο Κώστας Κυριακίδης εκφράζει τον προβληματισμό του και ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα έρθουν καλύτερες μέρες. «Αυτό που γίνεται δεν υπάρχει. Δεν ξέρουμε πάλι πότε θα αρχίσει. Δεν έχουμε ενημέρωση. Για μας, ως Εργοτέλης, μας κάνει καλό, αφού αργήσαμε να κάνουμε προετοιμασία. Για όλο το Πρωτάθλημα, ωστόσο, αλλά και για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν είναι σωστό. Το άσχημο είναι πώς δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει. Και πέρσι τα ίδια δεν έγιναν; Στη Super League έχουν ήδη αρχίσει και εμείς περιμένουμε...».

Τόλιος (Αιγινιακός):
«Χάνεται η ποιότητα»

Ο Θανάσης Τόλιος αναφέρθηκε στο πρόβλημα, το οποίο θα δημιουργηθεί με τα συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την έναρξη στην καθυστέρηση των υποχρεώσεων: «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο κουραστικό πράγμα. Ξέρεις και υπολογίζεις ότι αρχίζεις στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μαθαίνεις ωστόσο αργότερα, ότι πάει για μέσα Οκτωβρίου και τελικά ακόμη στην ουσία δεν ξέρουμε πότε επιτέλους θα ξεκινήσει. Μετά θα χρειαστεί να παίξουμε συνεχόμενα παιχνίδια κάθε Τετάρτη-Κυριακή. Δεν έχει και καλή ποιότητα το Πρωτάθλημα έτσι... Θα παίζουμε πάλι συνεχόμενες μέρες; Οσο γίνεται πιο γρήγορα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα».