Sidebar

Ένα αστέρι στον Αγροτικό...

Ένα αστέρι στον Αγροτικό...

Στο Liganews.gr «αποκαλύπτεται» η νέα υπεύθυνη μάρκετινγκ της ομάδας του Ευόσμου, Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Το ποδόσφαιρο αλλάζει. Είτε αναφερόμαστε στα ποσά που δαπανώνται στις ευρωπαϊκές χώρες, είτε στην ποιότητα και το θέαμα που υπάρχει στο εξωτερικό, αλλά ακόμη και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ομάδες σε πολλούς και «διαφορετικούς» ανθρώπους. Αυτή που παραμένει πάντως ίδια, είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που όλοι μας ευελπιστούμε να γίνουν κανόνες, με τελευταίο παράδειγμα τον Αγροτικό Αστέρα. Η ομάδα του Ευόσμου που εφέτος θα βρίσκεται στη Γ’ Εθνική, λόγω των πολλών οικονομικών της προβλημάτων, που οδήγησαν στον υποβιβασμό, αποφάσισε να εμπιστευθεί τη θέση του υπεύθυνου μάρκετινγκ, σε μια γυναίκα, την Αφροδίτη Λατινοπούλου. Η απόφοιτος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και πρωταθλήτρια του τένις με δίπλωμα προπονητικής, ανέλαβε ένα πόστο, που μπορεί στον απλό τον κόσμο να μη σημαίνει πολλά, αλλά έχει φτάσει στην εποχή μας να θεωρείται από τις πιο απαιτητικές και καίριες θέσεις του αθλητισμού. Άλλωστε, όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι βασίζουν ολόκληρους τους προϋπολογισμούς τους, με βάση το σωστό μάρκετινγκ. Μάλιστα, όπως η ίδια τονίζει στο liganews.gr, ένας από τους λόγους που αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Αγροτικού Αστέρα ήταν η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η βοήθεια που θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει από αυτό το πόστο, με τα γονίδια φυσικά, να παίζουν το δικό τους ρόλο, σε αυτή της την απόφαση.

«Η επαφή μου με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από μικρή ηλικία καθώς ο πατέρας μου διατέλεσε προπονητής ποδοσφαίρου για αρκετά χρόνια. Αργότερα ασχολήθηκαν με το άθλημα τα αδέρφια μου και μάλιστα ο ένας εκ των δύο ασχολείται επαγγελματικά πλέον. Συνεπώς η επαφή υπήρχε τόσο λόγω της οικογένειας μου όσο και στενών φίλων οι οποίοι ασχολούνται με το χώρο. Η κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου η οποία κάθε άλλο παρά βελτιώνεται είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να αναλάβω το τμήμα μάρκετινγκ του Αγροτικού Αστέρα. Από τη συγκεκριμένη θέση θα μπορώ να βοηθήσω την ομάδα τόσο στον οικονομικό όσο και στον διαφημιστικό τομέα. Το αν θα αναλάβω αργότερα άλλο πόστο στο χώρο είναι κάτι το οποίο δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά κάθε πόστο το οποίο θα μου δώσει τη δυνατότητα να συνεισφέρω καλώς να ορίσει. Την παρούσα χρονική περίοδο στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα και γενικότερα τον αθλητισμό».

 Η Αφροδίτη γνωρίζει πως έχει αναλάβει μια δύσκολη δουλειά, καθώς ο Αγροτικός Αστέρας αποχώρησε από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα την προηγούμενη σεζόν και επέστρεψε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, εξαιτίας των πολλών του προβλημάτων. Όπως μας τονίζει, η επιστροφή σε αυτά θα είναι δύσκολη και θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, ενώ μας αναλύει τη δική της συμβολή, σε αυτή την προσπάθεια.

«Η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες επαφίεται σε πολλούς παράγοντες. Παράγοντες όπως η οικονομική ενίσχυση της ομάδας, η καλή απόδοση των παικτών, η συμμετοχή και η υποστήριξη του κόσμου, η σωστή προπονητική καθοδήγηση είναι μερικοί από αυτούς. Η δική μου συμβολή περιορίζεται στην ανεύρεση τρόπων και πόρων οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας, διαφήμισης της και γενικότερα προβολής της. Από εκεί και πέρα πιστεύω τόσο οι παίκτες όσο και η προπονητική ομάδα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να επιστρέψουμε και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες. Έχουμε ήδη συζητήσει τα πλάνα και τον σχεδιασμό με τη διοίκηση της ομάδας και πολύ σύντομα θα αρχίσει η υλοποίηση τους. Αυτό το οποίο θα ήθελα να ζητήσω είναι ο κόσμος ο οποίος στηρίζει την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια να δίνει το παρόν σε κάθε αγώνα και κάθε προσπάθεια της ομάδας».

Φυσικά, πέρα από τα του Αγροτικού Αστέρα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο γεγονός πως ως γυναίκα αναλαμβάνει μια θέση, έστω και υπεύθυνης μάρκετινγκ, σε ένα κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενο άθλημα. Η ίδια μας τονίζει πως δεν έχει βιώσει κάποιον «ρατσισμό» πάνω σε αυτό, ενώ έφερε και παραδείγματα από πετυχημένες γυναίκες του εξωτερικού, στο χώρο. Όπως άλλωστε σημειώνει, στο χέρι τους είναι να αποδείξουν πως αξίζουν, αναφέροντας ότι μπορούν να προσδώσουν και έναν άλλον... αέρα στο ποδόσφαιρο.

«Μέχρι στιγμής δεν έχω βιώσει ούτε στο ελάχιστο τον «ρατσισμό». Ακόμα και να συμβεί δεν θα δώσω καμία σημασία. Σε πολλές πλέον ευρωπαϊκές χώρες οι γυναίκες έχουν κερδίσει την αποδοχή στο χώρο του ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι Εύα Καρνέιρο, Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι και Έλενα Κόστα – Κορίν Ντιακρε οι οποίες έχουν ανταπεξέλθει των προσδοκιών και συνεχίζουν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά. Πιστεύω πως οι γυναίκες στο χώρο μπορούν να προσφέρουν νέες ιδέες και δεν υπάρχει λόγος, κατά τη γνώμη μου, να βιώσουμε την αντίδραση, την απόρριψη ή παρόμοιες συμπεριφορές. Όπως και να έχει δεν μένει παρά να αποδείξουμε εάν μπορούμε να σταθούμε και να βοηθήσουμε στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χώρο».

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, η Αφροδίτη είναι μια γυναίκα που ασχολείται κατά κόρον με τον αθλητισμό, ούσα πρωταθλήτρια στο τένις και προπονήτρια σε αυτό. Είναι κάτι που βρίσκεται στο DNA της, όπως αναφέρει, σημειώνοντας μάλιστα και το γεγονός, πως μέσα από αυτόν, εξασφαλίζεται η απόκτηση των αξιών που χρειάζεται ένας άνθρωπος.

«Με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το τένις ασχολούμαι από πέντε ετών. Έως το 2013 ως επαγγελματίας αθλήτρια έκτοτε ως Προπονήτρια Αντισφαίρισης σε δική μου Ακαδημία. Ο αθλητισμός υπάρχει στο DNA μου ως γνήσια κληρονόμος του παππού μου ο οποίος ήταν πανελληνιονίκης στο δίσκο. Τα περισσότερα αν όχι όλα τα μέλη της οικογένειας μου υπήρξαν αθλητές συνεπώς θα ήταν αδύνατο να απέχω από το χώρο. Μπορεί πλέον να μην δραστηριοποιούμαι ως αθλήτρια όμως αυτό δεν συνεπάγεται πως σταμάτησα ή θα σταματήσω να συνεισφέρω. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, γεννάει πρότυπα, διαμορφώνει χαρακτήρες μα πάνω απ όλα «εξασφαλίζει»την απόκτηση των ιδιαίτερων αξιών που χρειάζεται ο άνθρωπος. Όλοι θαυμάζουν τους μεγάλους αθλητές για την πειθαρχία τους, την επιμονή τους, τις θυσίες τους και την αντοχή τους στις πίκρες που καλώς ή κακώς ουκ ολίγες είναι».

Ως παλαιά πρωταθλήτρια του τένις κατάφερε με ένα εκπληκτικό χτύπημα στο μπαλάκι να πάρει τον πόντο και να μην φανερώσει το αν υποστηρίζει κάποια ομάδα, σε ερώτηση που της έγινε, αναφέροντας απλά τον παίκτη που θαυμάζει.

«Δεν ήμουν ποτέ φανατική υποστηρικτής κάποιας συγκεκριμένης ομάδας. Μου αρέσει να παρακολουθώ αγώνες ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα αγγλικού πρωταθλήματος. Από πλευράς παικτών θαυμάζω ιδιαίτερα τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς λόγω του εντυπωσιακού του παιχνιδιού και ιδιαίτερου χαρακτήρα».

Τέλος, αναφέρθηκε στον προσωπικό της χρόνο, που λόγω των υποχρεώσεων της είναι ελάχιστος, τονίζοντας πως ασχολείται όμως, με κάτι που την κάνει ευτυχισμένη. Μάλιστα, χρησιμοποίησε και μια έκφραση του Κινέζου φιλόσοφου, Κομφούκιου, για να δείξει το πόσο αγαπάει αυτό που κάνει!

«Ο χρόνος που πλέον διαθέτω στον εαυτό μου είναι ελάχιστος ακριβώς λόγω των αρκετών δραστηριοτήτων και υποχρεώσεων. Προσπαθώ να οργανώνω το χρόνο μου έτσι ώστε να μην αφήνω καμία εκκρεμότητα αν και συχνά κάποιες τις μεταθέτω αναγκαστικά την επόμενη ημέρα. Θεωρώ πως όλα είναι θέμα θέλησης και επιλογών. Δεν νιώθω πιεσμένη διότι κάθε τι που κάνω μου αρέσει και το κάνω με χαμόγελο. Όπως είπε και ο Κομφούκιος: Διάλεξε μια δουλειά που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια ημέρα».