Sidebar

Συνάντηση Ηροδότου – Αυγενάκη

Συνάντηση Ηροδότου – Αυγενάκη

Οι Αλικαρνασσιώτες μίλησαν με τον υφυπουργό αθλητισμού με επίκεντρο το γηπεδικό.


Εκπροσωπώντας τη Διοίκηση του ΠΑΣΑ Ηροδότου ο πρώην Πρόεδρος κ. Μιχάλης Γεωργιάδης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη (26/9) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ενημερώνοντας τον για τα προβλήματα του συλλόγου αλλά και των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες για την ένταξη του γηπέδου «Γιάννης Σκουρέλλος» , στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», όπως πρόσφατα αποφάσισε ο Δήμος Ηρακλείου.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ ο σχετικός φάκελος έχει, ήδη, προωθηθεί από το Δήμο Ηρακλείου και στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον κ. Υπουργό όσο και τον κ. Γεωργιάδη», αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Ηρόδοτος.

 

«Αδιαπραγμάτευτα τα ιστορικά δικαιώματα που κληρονομήσαμε»

Παράλληλα, οι Κρητικοί προχώρησαν και σε ανακοίνωση για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το πρόγραμμα συντηρήσεώς αυτών. Αναλυτικά:

«Επειδή υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα, αλλά και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις Ηροδότου, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένταξη τμήματος των εγκαταστάσεων μας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» (Συντήρηση αθλητικών χώρων), διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Το γήπεδο Αλικαρνασσού κατασκευάστηκε με τον κόπο και μόχθο των τότε προσφύγων από τις "Χαμένες" Πατρίδες Αλικαρνασσιωτών. Το γήπεδο αυτό μαζί με τον Άγιο Νικόλαο ήταν το πρώτο μέλημα των ξεριζωμένων, γιατί μέσω αυτών ένιωθαν την ανάγκη επαφής με τον τόπο που τους γέννησε.

Με την έγνοια αυτή το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις της Αλικαρνασσού ή Ηροδότου όπως λέγονται , ανήκαν και ανήκουν ουσιαστικά σε αυτούς που το έφτιαξαν και στους απογόνους τους, δηλαδή τον ΠΑΣΑ Ηρόδοτο.

Η ανάγκη συντήρησης των χώρων αυτών , όπως άλλωστε και άλλων στην πόλη Ηρακλείου και η ανταπόκριση των δημοτικών αρχών , πέρασαν τις εγκαταστάσεις αυτές στην δημοτική περιουσία και ακολούθως μέσω αυτών των αρχών παραδόθηκαν και πάλι προς χρήση στον Ηρόδοτο , διατηρώντας όμως ο Δήμος το δικαίωμα χρήσης για δικές του εκδηλώσεις , αλλά κυρίως για συντήρηση, κατασκευές κλπ.

Αυτή η εγκατάσταση των 36 στρεμμάτων είναι αδύνατο να συντηρηθεί από ένα αθλητικό σωματείο , το οποίο ασκεί τον αθλητικό και κοινωνικό του ρόλο .

Ορθά λοιπόν τον τελευταίο καιρό με τις προσπάθειες της Διοίκησης , την συμπαράσταση του κόσμου της Αλικαρνασσού και κυρίως την Αρωγή της Δημοτικής αρχής , γίνεται προσπάθεια ανακατασκευής των από 30ετία εγκαταστάσεων κυρίως του γηπέδου ΜΙΝΙ ποδοσφαίρου και γηπέδου Σκουρέλλος και έχουν δρομολογηθεί έργα σχεδόν 400.000 €.

Επειδή σε αυτό το γήπεδο πέραν των φυτωρίων της σχολής ποδοσφαίρου Ηροδότου , προπονούνται και αγωνίζονται και τα σωματεία : ΕΛΠΙΔΕΣ Ηροδότου, ΝΕΟΙ Ηροδότου, ΠΟ Ηρακλείου, ΒΟΝΝΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ Καλλιθέας και Ελπίδες Καρτερού, ο ισχυρισμός ότι ο χώρος δεν διατίθεται πέραν του Ηροδότου, είναι και ανακριβής και ύποπτος και ιδιαίτερα όταν ακούγεται από ανθρώπους που τουλάχιστον έπρεπε να γνωρίζουν πριν εκφραστούν δημόσια.

Η συμμετοχή στα έξοδα συντήρησης των χώρων αυτών από τα παραπάνω σωματεία , ανέρχεται στο 40% των ετήσιων εξόδων, επιπλέον έξοδα που επιβαρύνουν τον σύλλογο (Ακαδημίες).

Η προσπάθεια της Διοίκησης είναι να καλύπτονται τα πάγια έξοδα συντήρησης των χώρων αυτών και εάν και όποτε αυτό διασφαλιστεί, η επιβάρυνση των παραπάνω συλλόγων στα έξοδα αυτά, θα είναι μηδενική.

Βέβαια η επιλογή των συλλόγων που θα χρησιμοποιούν τον χώρο των εγκαταστάσεων του Ηροδότου, δεν μπορεί παρά να έχει την έγκριση του συλλόγου μας. Και γι’ αυτό γιατί όποιο και αν είναι το τυπικό καθεστώς ιδιοκτησίας των χώρων αυτών, ο ΠΑΣΑ Ηρόδοτος. Οι Αλλικαρνασείς και οι φίλοι του Ηροδότου, έχουν κατοχυρωμένα ιστορικά δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει».

Η ανακίνηση ενός τέτοιου θέματος και η αμφισβήτηση αυτών των δικαιωμάτων με αφορμή την προσπάθεια του Δήμου για βελτίωση των εγκαταστάσεων , είναι για μάς τουλάχιστον περίεργη.

Εμείς πάντα θα είμαστε ανοικτοί στον αθλητισμό και την άθλιση και στηρίζουμε ολόθερμα την προσπάθεια του Δήμου και των υπηρεσιών του για εκσυχρονισμό των εγκαταστάσεων του Ηροδότου και σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε τα ιστορικά δικαιώματα που κληρονομήσαμε, τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα».