Sidebar

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 359

«Ικανοποιητική η πορεία των πρώτων αγωνιστικών»

«Ικανοποιητική η πορεία των πρώτων αγωνιστικών»

Ο Χρήστος Σπάθης δήλωσε ότι κάθε παιχνίδι μοιάζει με τελικό, εξαιτίας της απαιτητικότητας του πρωταθλήματος. 

Στο evrytaniasport.blogspot.gr μίλησε ο τεχνικός-ποδοσφαιριστής του Ρήγα Φεραίου. Συγκεκριμένα, στάθηκε στον τέταρτο όμιλο, στην ομάδα, ενώ μίλησε και για το ιδιαίτερο πόστο του. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ Βελουχίου (5/11, 15:00, Δημ. Στάδιο Βελεστίνου).


Αναλυτικά:


Χρήστο αρχικά σχολίασε μας την πορεία του Ρήγα στο πρωτάθλημα:

«Σίγουρα η συγκομιδή των βαθμών είναι ικανοποιητική στην πορεία που έχουμε κάνει στις πρώτες αγωνιστικές. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, όχι ότι στην συνέχεια το πρόγραμμα είναι πιο εύκολο. Όλο το πρόγραμμα γενικά είναι δύσκολο, απλά παίξαμε με ομάδες, οι οποίες έχουν κατά κύριο λόγο πρωταγωνιστικούς ρόλους και κάνουν πρωταθλητισμό. Σίγουρα όμως το πρωτάθλημα φέτος είναι απαιτητικό, διότι δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος αντίπαλος. Όλες οι ομάδες παλεύουν κάθε αγωνιστική για να πάρουν βαθμό η βαθμούς. Είναι επίσης και το γεγονός ότι υποβιβάζονται πολλές ομάδες, με αποτέλεσμα κάθε Κυριακή το κάθε παιχνίδι να είναι και ένας τελικός».

Φέτος ως γνωστόν είσαι με τον Γιώργο Αλεξίου και προπονητής-παίχτης. Μίλησε μας για τον δύσκολο ρόλο σου αυτό:

«Εξ αρχής η διοίκηση μας έδωσε την εντολή εμένα και στον Γιώργο τον Αλεξίου να έχουμε τον διπλό ρόλο του παίχτη-προπονητή στην ομάδα. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν και στις ακαδημίες βέβαια, αλλά είχαμε μια άριστη συνεργασία και με τον προπονητή μας τον κ. Μπακάλη. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος, δεν έχουμε την εμπειρία, άλλα έχουμε πάρα πολύ όρεξη για δουλειά. Τα παιδιά δείχνουν πολύ μεγάλη διάθεση, πειθαρχία, σεβασμό, όρεξη για δουλειά και ευελπιστώ στο τέλος της χρονιάς το πρόσημο να είναι θετικό, να έχουμε πετύχει τον στόχο μας.»

Η ομάδα σου είναι κατά την γνώμη σου καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια;

«Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και κυρίως με πέρυσι φύγανε 4-5 ποδοσφαιριστές, που ήταν αρκετά έμπειροι θα μπορούσα να πω για τα δεδομένα της κατηγορίας. Προσπαθήσαμε να τους αντικαταστήσουμε, ήρθαν στην ομάδα κυρίως νεαρότερα παιδιά και σε θέσεις που είχαμε πρόβλημα και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχουμε σαν ρόστερ την εμπειρία των προηγούμενων ετών, έχει μόνο βασικός κορμός βέβαια. Παρόλα αυτά έχουμε καλά νέα παιδιά, χαμηλό μέσο όρο ηλικίας με πολλές προσδοκίες, αρκετά προσόντα και μεγάλη διάθεση, ώστε να δουλέψουνε, να βελτιωθούνε, να βοηθήσουν την ομάδα και να βοηθηθούν και αυτοί μέσα από την ομάδα, για να κάνουν μελλοντικά ένα βήμα παραπάνω.»

Θα θέλαμε ένα γενικότερο σχόλιο σου για τον 4ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

«Όπως είπα και πιο πριν για να σωθείς πρέπει να κάνεις έναν μίνι πρωταθλητισμό θα έλεγα, αν και δεν είναι βασικός στόχος, γιατί υποβιβάζονται σχεδόν οι μισές ομάδες. Είναι πολλές ομάδες, όχι μόνο αυτές που αντιμετωπίσαμε, αλλά και αυτές που μου έχει δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσω πάρα πολύ δυνατές με υψηλό μπάτζετ, με μεγάλο βάθος στο ρόστερ, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχουν ξεχωρίσει κάποιες ομάδες που γνωρίζω και τις έχω δει, κυρίως εδώ του Βόλου και ο ΝΠΣ Βόλος, που θεωρεί ότι είναι ένα από τα φαβορί, μαζί με την Νίκη Βόλου και τον Ολυμπιακό Βόλου. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ομάδες, που είναι πολλές δυνατές, όπως η Θήβα, που έτυχε να την παρακολουθήσω. Γενικότερα όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες, ξεχωρίζω αυτές τις τρεις, όμως και οι υπόλοιπες έχουν πολύ δυνατά σύνολα.»

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφερθεί στην ομάδα του Βελουχίου, την οποία αντιμετωπίζετε την Κυριακή:

«Οι πληροφορίες που έχουμε για την ομάδα του Βελουχίου είναι ότι είναι μια ομάδα, η οποία είναι αρκετά δυνατή, έχει κάποιους αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν τυχαίο ότι το πρώτο τρίποντο την πρώτη αγωνιστική ενάντια στον Ολυμπιακό Βόλου. Εμείς δουλεύουμε καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας στο να αντιμετωπίσουμε ποιες είναι οι αδυναμίες, να δουλέψουμε και το δικό μας το κομμάτι, να προσέξουμε τα πλεονεκτήματα της ομάδας του Βελουχίου, η οποία είναι αρκετά δυνατή. Και αυτή στην κατηγορία έχει τις δικές της αξιώσεις, θα προσπαθήσει και αυτή για το καλύτερο, εμείς από την πλευρά μας παίζουμε ένα παιχνίδι εντός έδρας και στόχος πάντοτε εντός έδρας ανεξαρτήτως του αντιπάλου είτε παίζουμε με τον πρώτο η τον 5ο-6ο η τον τελευταίο της βαθμολογίας είναι οι τρεις βαθμοί. Έχουμε βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με ομάδες του Καρπενησίου, που χαρακτηριζόντουσαν από την δύναμη τους, από το παθός και γενικότερα είναι σκληροτράχηλες και πάλευαν τα παιχνίδια μέχρι το τέλος.»