Sidebar

«Πρωταθλητισμό με παραγωγή παικτών στα Τρίκαλα» (aud)

«Πρωταθλητισμό με παραγωγή παικτών στα Τρίκαλα» (aud)

O Περικλής Αμανατίδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή «Στα Γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» του FM 100 Ράδιο Ζυγός.

 

Ο έμπειρος προπονητής των Τρικάλων αναφέρθηκε στην φετινή πορεία της ομάδας του, τον πρόεδρο της ομάδας Ηλία Αϊβάζογλου αλλά τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Σαμολαδά.

 

Ο 49χρονος τεχνικός του ΑΟ Τρίκαλα ακόμη μίλησε για το αν θα παραμείνει στο πάγκο της ομάδας.

 

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Περικλής Αμανατίδης, σε απόδοση του sportrikala.gr:

 

Αρχικά αναφέρθηκε στην γενικότερη παραφιλολογία που υπάρχει:

 

«H αλήθεια είναι αυτοί που μιλάνε να μπορούν να υπογράψουν τα λεγόμενα τους.  Αυτή τη στιγμή ακούω και εγώ διάφορα, ότι υπάρχει ένα περιβάλλον αυτουνού, ένα περιβάλλον του άλλου. Ξέρετε στο ποδόσφαιρο λέγονται πολλά πράγματα αλλά 99 στα 100 είναι ψέματα. Η αλήθεια είναι μέσα στο γήπεδο, μέσα στο χορτάρι, αυτό που κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως ή μέσω κάποιων συμφερόντων που έχουν να διαγράψουν. Εγώ ξέρω ότι η ομάδα μας φέτος πρωταγωνίστησε. Αν δεν κάνω λάθος από την έκτη αγωνιστική ήταν στην πρώτη θέση και αγωνιστική με την αγωνιστική η διαφορά μεγάλωνε. Η διαφορά έφτασε στους εννιά πόντους ενώ πριν την διακοπή κάναμε μία πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην Ιεράπετρα που ήταν σε μεγάλη φόρμα. Γι’ αυτό καλό είναι οι αντίπαλοι να διαβάζουν και να αξιολογούν καλά την ομάδα μας και το πώς κατέληξε να πάρει το πρωτάθλημα»

 

Στην συνέχεια εξήρε την προσπάθεια των παικτών:

 

«Πρωταγωνιστήσαμε και στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Φέτος η ομάδα μας έκανε πρωταθλητισμό, έκανε παραγωγή παικτών και είναι περήφανη γι’ αυτό, και για τον Πέλκα και για τον Γρηγορόπουλο που ήταν δύο παιδιά που ξεχώρισαν. Και ο Παπαγεωργίου. Πήγε καλά και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο που για δύο χιλιοστά δεν μπήκε η μπάλα στα δίχτυα στην Λαμία. Θα παίζαμε στον επόμενο γύρο με τον Ολυμπιακό. Είναι καλό λοιπόν να λένε οι παράγοντες ότι δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο, ότι τα Τρίκαλα ήταν τυχερά αλλά η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Αυτή είναι η πραγματικότητα»

 

«Πάνω απ’ όλα η ομάδα»

 

«Κανείς δεν σέβεται την ομάδα. Αυτή είναι πάνω απ’ όλα. Δεν είναι ούτε φέουδο του προπονητή, ούτε του Γενικού αρχηγού, ούτε του τεχνικού διευθυντή, ούτε κανενός. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Προγραμματισμό κάνει η ίδια η ομάδα»

 

«Το συγκριτικό πλεονέκτημα της ομάδας»

 

«Η ομάδα μας έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που δημιούργησε μία υπεραξία μέσα από την πορεία και την εξέλιξη της. Αν αυτή την κεφαλαιοποιήσει έχει ένα πρώτο λόγο και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ομάδες όποια μορφή και αν έχει το πρωτάθλημα».

 

«Να είναι καλύτερη η επόμενη μέρα»

 

Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την αναδιάρθρωση αλλά εύχομαι η επόμενη μέρα να είναι γενικά καλύτερη για το ποδόσφαιρο. Περιμένουμε τις εξελίξεις και είναι πολύ σωστή η τοποθέτηση του προέδρου ότι περιμένει τις τελικές αποφάσεις για να μιλήσει για όλα τα θέματα. Λίγη υπομονή και πιστεύω ότι όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Η ομάδα έχει προχωρήσει σε σχέση με πέρυσι και θα πρέπει να το κεφαλαιοποιήσει αυτό.

 

Η προσφορά παικτών και Αϊβάζογλου

 

Ο Περικλής Αμανατίδης εξήρε τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες της ομάδας διαχειρίστηκαν την όλη σεζόν όπως και ο Ηλίας Αϊβάζογλου: «Η ομάδα είχε χάσει κατηγορία, η ψυχολογία ήταν στα πατώματα ο κόσμος ήταν  προβληματισμένος, δεν είδε καλό ποδόσφαιρο ένα και δύο χρόνια. Άρα έγινε μία καινούργια προσπάθεια την οποία εγγυήθηκε ο πρόεδρος και μέσα στην χρονιά την στήριξε και μέσα στην χρονιά την υλοποίησε. Έχει προχωρήσει την ομάδα. Αυτό δεν μπορεί να παραγραφεί ή να πούμε με μια λέξη δεν είναι έτσι. Έτσι είναι. Τώρα αν υπάρχουν κάποια θέματα ή αν υπήρχαν κάποια θέματα αυτά πάντα θα υπάρχουν σε ζωντανούς οργανισμούς και είναι για να λύνονται. Εγώ δεν θα πω τι θα κάνει ο Αϊβάζογλου στο κομμάτι το οικονομικό, αυτό είναι δικό του θέμα.  Έχει δώσει αρκετα λεφτά στην ομάδα για δύο χρόνια. Και είδα με τα μάτια μου και την φετινή σεζόν να καθαρίζει πολλές υποθέσεις του προηγούμενου χρόνου»

 

«Τίποτα δεν έγινε τυχαία»

 

Τίποτα δεν έγινε τυχαία γιατί ακούω κάποιους να λένε ότι μας βγήκε η χρονιά. Τι δηλαδή, είμαστε τυχεροί γιατί είχαμε δύο καταπληκτικούς τερματοφύλακες  που ουσιαστικά ήταν η βάση της άμυνας μας. Τυχεροί που βγήκαν οι νέοι παίκτες; Πως βγήκαν οι νέοι παίκτες. Αν θυμάται κανείς τον Πέλκα του Σεπτεμβρίου και τον Πέλκα του Μαρτίου υπάρχει μία μεγάλη εξέλιξη. Πως έγινε αυτή η μεγάλη εξέλιξη; Έγινε με την βοήθεια των συμπαικτών του που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και από την δική του εξέλιξη και δική του προσπάθεια; Έκανε εμπεμβαση, έβαλε μία μάσκα την οποία την πέταξε σε έναν αγώνα λέγοντας σε όλους πως είμαι εδώ και θέλω να παίξω. Πως μπορείς αυτόν τον παίκτη να πεις ότι δεν εξελίχθηκε;

 

Ο Σταματής ήρθε από ένα πρωτάθλημα στο οποίο για κάποιους λόγους δεν έπαιξε. Έκανε restart, ξαναγεννήθηκε και όπως μου είπε ο ίδιος ξαναβρήκε και στοιχεία του χαρακτήρα του. Όλα αυτά τα παιδιά έδωσαν ένα πολύ μεγάλο αγώνα και κανείς δεν μπορεί να τους τον πάρει.

 

Διάβασα για τον Πελάεθ. Ήταν τελικά καλός ή κακός; Ήταν ένας πολύ καλός παίκτης. Βοήθησε με την νοοτροπία του ερχόμενος από την Ισπανία, είχε άψογο χαρακτήρα, έκανε μόνο φίλους στα Τρίκαλα, προσπάθησε πάρα πολύ, έδωσε τα πάντα, έπαιξε πολλά παιχνίδια και ήταν ένα από τους σημαντικούς παίκτες της ομάδες.

 

«Σωστή αξιολόγηση»

 

Πολλές φορές διαλύονται ομάδες από την μη σωστή αξιολόγηση της προηγούμενης χρονιάς. Εμείς αυτά τα παιδιά που έκαναν αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε και μέσα από την δυσκολία που πέρασαν, σταμάτησε η δουλειά τους , τους κόπηκε το γήπεδο , τους κόπηκε η προπόνηση και τα συναισθήματα, οφείλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε όπου και να πάνε την επόμενη χρονιά ή και αν μείνουν στην ομάδα μας. Το ποδόσφαιρο είναι μία συνεχόμενη διαδικασία.

 

Η σχέση με τον Νίκο Σαμολαδά

 

Ο Περικλής Αμανατίδης ξεκαθάρισε και τις σχέσεις του με τον Νίκο Σαμολαδά: «Εχω ακούσει και εγώ για δήθεν κακές σχέσεις με τον Νίκο τον Σαμολαδά. Με τον Νίκο είναι το δεύτερο πρωτάθλημα που παίρνουμε μαζί. Έχουμε συνεργαστεί και στον Αγροτικό Αστέρα. Δεν υπάρχουν αυτά. Δεν υπάρχει σχεδιασμός του Σαμολαδά , σχεδιασμός του Αμανατίδη. Υπάρχουν συνεργασίες, υπάρχει η διοίκηση του Ηλία του Αϊβάζογλου και η ομάδα του ΑΟΤ. Αυτή είναι πάνω απ’ όλα. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται. Έχω ξαναέρθει στα Τρίκαλα και έχω ξαναφύγει. Δεν έγινε μία σωστή αξιολόγηση την προηγούμενη χρονιά και θα μιλήσω ανοιχτά: Είχα πει τότε τον Δημήτρη τον Μπαταγιάννη ότι δεν αξιολόγησε καλά την ομάδα που είχε κάνει ο Γιαλιάς. Η ομάδα όχι ξηλώθηκε, άλλαξε. Άλλαξε ουσιαστικά μια πετυχημένη ομάδα. Ήταν ένας σημαντικός λόγος τότε αυτός να φύγω»

 

«Δεν με αγαπάνε στα Τρίκαλα, με εμπιστεύονται»

 

Για την συνέχεια είπε: «Η κοινή λογική λέει ότι κάτι πετυχημένο δεν το αλλάζεις. Να περιμένουμε λοιπόν, να έχουμε μια ψυχραιμία, να περιχαρακώσουμε την ομάδα μας , να συσπειρωθούμε γύρω απ’ αυτήν. Προκλήθηκε η ομάδα μας, ακούμε σχόλια από τον κάθε ένα μέσα στην κατηγορία και διάφορα άλλα όπως συζητάω με άλλες ομάδες. Εγώ στα Τρίκαλα έχω αποδείξει και τον χαρακτήρα μου και την επαφή μου με την ομάδα. Ξέρετε κάτι, πολλοί μου λένε «Σε αγαπάνε στα Τρίκαλα;» και τους απαντώ: Πιστεύω ότι δεν με αγαπάνε αλλά 100% με εμπιστεύονται με την έννοια ότι και τις τρεις φορές που δούλεψα στα Τρίκαλα δεν είπα ποτέ κανένα ψέμα στον κόσμο των Τρικάλων. Αυτή είναι η αλήθεια. Εδώ τώρα ακούμε ότι μας καλούν σε παιχνίδια, μιλούν για μας τρίτες, τέταρτες ομάδες. Εμείς με αυτές τις ομάδες ότι είναι να πούμε θα το πούμε στο γήπεδο. Εμείς είμαστε πρώτοι. Η βαθμολογία δεν αλλάζει. Αν θέλουν να παίξουμε τα τρία ματς να πάμε να τα παίξουμε . Θα αυξήσουμε και την διαφορά. Στην επόμενη χρονιά θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα. Αν εγώ μείνω ή φύγω, μακάρι αυτό να μην επηρεάζει ποτέ την ομάδα. Κανείς δεν χάνεται. Και εγώ αν φύγω θα βρω τον δρόμο μου και η ομάδα δεν θα χαθει. Τα πρόσωπα εναλλάσσονται στις ομάδες, σίγουρα το καθένα έχει την αξία και το βάρος του. Σημασία έχουν στις ομάδες τα πιο μεγάλα και πιο σταθερά πρότζεκτ. Μεγάλα έργα, μεγάλοι στόχοι. Χαίρομαι που γίνεται αυτό το έργο στην Σωτήρα, Έχω πει ότι θα αλλάξει level η ομάδα αν το εκμεταλλευτεί κατάλληλα. Όλη η ομάδα. Δε υπάρχει διαχωρισμός Ερασιτέχνη και ΠΑΕ. Όταν μία ομάδα έχει δυνατό Ερασιτέχνη και δυνατή Ακαδημία δεν πεθαίνει και ποτέ.».

 

«Θα μιλήσουμε ανοιχτά»

 

Τέλος τόνισε ότι εντός των επομένων ημερών θα ξεκαθαρίσουν όλα: «Σε λίγες μέρες που θα παρθούν οι αποφάσεις και θα οριστικοποιηθεί και η βαθμολογία θα τα βάλουμε κάτω, θα μιλήσουμε ανοιχτά. Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον, κάνατε μία προσωπική αναφορά (σ.σ. στο προσωπικό θέμα που αντιμετωπίζει), χαίρομαι πάρα πολύ, αισθάνομαι οικεία που έχω φίλους εκεί που νοιάζονται και για τα θέματα μου πέρα από το ποδόσφαιρο και σε λίγες μέρες θα πούμε όλοι πιο πολλά. Θέλω όμως σεβασμό σε όλα τα πρόσωπα που είναι γύρω γύρω από την ομάδα και προσπαθούν κάθε μέρα»