Sidebar

Μαρτσούκος για το νέο Πρωτάθλημα, Interpol και... Ηρακλή

Μαρτσούκος για το νέο Πρωτάθλημα, Interpol και... Ηρακλή

Θέση πήρε μέσω του Metropolis 95,5 ο πρόεδρος της Super League 2, Πέτρος Μαρτσούκος, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου μας, με τις έρευνες της Interpol και των ελληνικών Αρχών για τον παράνομο στοιχηματισμό στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. 

''Έπρεπε να βγάλουμε μια ανακοίνωση μετά τις τελευταίες εξελίξεις που πληροφορούμαστε από τα σάιτ για το ότι πιάνονται άνθρωποι που ασχολούνται με τον στοιχηματισμό, για παράγοντες ομάδων. Δεν έπρεπε να είμαστε αμέτοχοι. Όταν βλέπουμε αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να τα κρύβουμε. Περιμένουμε τις εξελίξεις και τι θα γίνει τελεσίδικα. Μας συμφέρει να τελειώσει γρήγορα για να κάνουμε την κλήρωση και να μην έχουμε εκπλήξεις.

Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα τρέξουν οι διαδικασίες. Εμείς θέλουμε οπωσδήποτε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο. Αν δεν υπάρχουν αποφάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας ως τότε είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε τις ομάδες. Έχω πει στον νομικό σύμβουλο αν γίνεται να περάσουμε στην προκήρυξη το εξής, μόνο για τις ομάδες που εμπλέκονται στο κύκλωμα: Εάν μπουν στην κληρωτίδα, παίξουν κάποιους αγώνες και μετά αποβληθούν, όσα ματς έχουν δώσει και έχουν πάρει βαθμούς, αυτοί να επιστραφούν στους αντιπάλους για να μην αλλοιωθεί ο πίνακας. Λογικά αυτές οι ομάδες δεν έπρεπε να είναι στην κληρωτίδα. Με αυτή τη σκέψη έχω πει στον κύριο Βουγίδη να το κάνει. Πρέπει να κάνουμε ένα ραντεβού με το Υπουργείο και ένα με την ΕΠΟ. Να δούμε τι γίνεται και γιατί πάνε στο αρχείο. Μπορεί να έχουν δίκιο, όλοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας''.

Για τις προτάσεις που έκανε στο ΔΣ για τους φακέλους της Sportradar: ''Έκανα δύο προτάσεις. Η μία ήταν αν πηγαίνει πάνω από δύο φορές φάκελος στο πειθαρχικό της ΕΠΟ οι ομάδες να έχουν ένα πέναλτι. Στον τρίτο ο φάκελο να μην παίρνει το 30% από το στοίχημα (ενδεικτικά το αναφέρω αυτό), στον τέταρτο το 50% και στον πέμπτο να οδηγείται σε αποβολή. Έτσι θα κάνουμε αυτοκάθαρση. Η δεύτερη πρόταση ήταν το μπόνους της ΕΡΤ να μην δίνονται κατά βαθμολογική κατάταξη, αλλά να τα μοιράζονται οι ΠΑΕ που δεν έχουν κανέναν φάκελο στη Sportradar''.

''Δε νομίζω, πιστεύω να μην αντιδράσουν. Θα αντιδράσει μόνο κάποιος που έχει να φοβηθεί. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των ομάδων και των προέδρων είναι υγιής. Και στη Super League 2 υπάρχουν υγιείς παράγοντες. Απλώς επειδή η SL2 δεν έχει τις άμυνές της σε θέματα δημοσιογράφων, μεγάλων σάιτ και καναλιών... Έχει δώσει δικαιώματα, αλλά είμαστε και το πιο εύκολο θύμα. Βαράνε μόνο εμάς. Εμείς πρέπει να δείξουμε προς τα έξω ότι είμαστε σωστοί ή θα γίνουμε αν δεν είμαστε, να κάνουμε βήματα μπροστά για να φέρουμε υγιείς παράγοντες.

Για τους επιλαχόντες: ''Σίγουρα είναι ο Γιούχτας πρώτος. Μετά δεν είμαι σίγουρος, είναι το Ύπατο, η Ρόδος και η Καβάλα. Αν φύγουν πέντε ομάδες δεν γνωρίζω τι γίνεται με σιγουριά''.

Για τον καταρτισμό των ομίλων και τα κριτήρια: ''Είναι θέμα του τελευταίου ΔΣ πριν την κλήρωση, γιατί ακόμα δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα και πού θα είναι γεωγραφικά. Εκεί μπορούμε να βάλουμε και κάποια επιπλέον κριτήρια, γιατί πρέπει να είμαστε δίκαιοι με όλους. Αυτό το θέμα δεν έχει ανοίξει από την πλευρά μου. Εγώ θα το ανοίξω την κατάλληλη στιγμή, όχι τώρα. Όλα τα άλλα είναι παραφιλολογία. Το κριτήριο είναι γεωγραφικό. Θα φέρουν προτάσεις οι πρόεδροι. Μη νομίζετε ότι μια ομάδα από την Πελοπόννησο θα πάει στον Βορρά και μία από τη Θεσσαλονίκη στον Νότο. Αυτά δεν γίνονται. Το λέω γιατί έχω διαβάσει κάποια δημοσιεύματα. Οι ομάδες που είναι «αμφισβητούμενες» στο όριο, θα δούμε τι κριτήριο πρέπει να βάλουμε''.

''Όσοι με γνωρίζουν, τέτοια προβλήματα με μένα δεν υπάρχουν. Έχω τις δουλειές μου, τις επιχειρήσεις μου και δεν έχουμε ανάγκη από τα υπόλοιπα πράγματα. Όπου έχω δραστηριοποιηθεί το έχω αποδείξει. Να αμείβεσαι από μία εύρωστη λίγκα. Από μία λίγκα με οικονομικά προβλήματα δεν μπορείς να την επιβαρύνεις με επιπλέον έξοδα. Όταν τη φέρεις σε σωστό ισολογισμό, τότε μπορείς να πεις ότι τρέχω, χάνω χρόνο και πρέπει να παίρνω τα έξοδά μου. Η λίγκα έχει άλλες οικονομικές προτεραιότητες. Έχουμε χρέη, δεν μπορούμε να το κρύψουμε''.

Για την υπόθεση του Μάρα και την προσφυγή του Ηρακλή στα πολιτικά δικαστήρια: 

''Το χειρίζεται το νομικό επιτελείο. Υπάρχει θέμα και ως την Παρασκευή θα υπάρξουν εξελίξεις. Είναι νομικό το θέμα. Την τιμωρητική διαδικασία την αναλαμβάνει η λίγκα. Δεν ξέρω τι γίνεται αν την αποσύρει. Το ότι πήγε, δεν μετράει καθόλου; Θα πάρουμε πίσω την ποινή αν του επιβληθεί ποινή; Ο νομικός μας σύμβουλος είπε ότι αν δεν του επιβληθεί ποινή, θα μας βάλει πρόστιμο η ΕΠΟ. Και αν αυτό δεν γίνει, θα επιβάλλει πρόστιμο η UEFA στην ΕΠΟ''.

πηγή: metrosport