Sidebar

Βέλιτς: «Την είχαμε μεγάλη ανάγκη αυτή τη νίκη»

Βέλιτς: «Την είχαμε μεγάλη ανάγκη αυτή τη νίκη»

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στην Κηφισιά (1-0), ο προπονητής της Επισκοπής, Γιάσμινκο Βέλιτς ο οποίος είδε μία ακόμα αναμέτρηση από την κερκίδα, μοίρασε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και τόνισε πως είδε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, την πνευματική συνοχή να λειτουργεί στο έπακρο για τον στόχο που δεν ήταν άλλος από τη νίκη.

Οι δηλώσεις του:

“Οι παίκτες μου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο για την εμφάνιση που έκαναν όσο και για τη νίκη πέτυχαν καθώς την είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα, δίκαιη. Χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες.

Είχαμε πρωτοβουλία κυρίως στο α’ ημίχρονο, ένα παραπάνω γιατί το γήπεδο ήταν σε ανεκτό επίπεδο ούτως ώστε να μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Είμαστε ομάδα που χρειαζόμαστε καλό αγωνιστικό χώρο και καλές καιρικές συνθήκες για να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι, τις καλύτερες παρουσίες μας, τις είχαμε σε εκτός έδρας αγώνες.

Στο β’ ημίχρονο σίγουρα η ανάγκη για τους βαθμούς γέμισε τους ποδοσφαιριστές με άγχος και ενστικτωδώς το μυαλό ήταν στο να υπερασπίσουν το υπέρ τους 1-0. Παρ’ όλα αυτά, αν εξαιρέσουμε μία φάση στο 5′ (μετά την απίστευτη ευκαιρία που χάσαμε εμείς με τον Τσάβο όπου το ματς θα ήταν διαφορετικό) ήμασταν κυρίαρχοι. Από εκεί κι έπειτα και μετά την επιτυχία του γκολ (51′), η Κηφισιά είχε την υπεροχή ωστόσο δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα.

Όταν αρχίσαμε να κερδίσουμε τις δεύτερες μπαλιές του κέντρου, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα δημιουργήσαμε δυο-τρεις ευκαιρίες με τον Νοικοκυράκη (2) και τον Πέτρου. Αν είχαμε λίγη παραπάνω ψυχραιμία να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα, αυτή η νίκη θα ερχόταν πιο εύκολα.

Καμιά φορά όμως για να πάρεις το αποτέλεσμα χρειάζεται να ιδρώσεις. Χρειάζεται και τύχη αλλά σήμερα δεν την χρειαστήκαμε γιατί ήμασταν ξεκάθαρα καλύτεροι.”

Ερωτηθείς ο κ. Βέλιτς για το μικρό ρόστερ που διαθέτει η ομάδα και το κατά πόσο αυτό δημιουργεί ένα κλίμα ομοψυχίας, απάντησε: “Αυτή η νίκη είναι σημαντική για μας Την είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Τα παιδιά έδειξαν ότι πέρα από τις καλές εμφανίσεις μπορούν να έχουν την πνευματική συνοχή που χρειάζεται να είναι ανταγωνιστικοί στο 90λεπτο και να παλεύουν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό για να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε γιατί πολύ δύσκολα μπορεί ένας αντίπαλος να μας υποχρεώσει σε παθητικό ρόλο. Σε όλα τα παιγνίδια έστω και με λίγους παίκτες που έχουμε, είμαστε σε θέση να σταθούμε ως ισάξιοι απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο.

Χρειάζεται όμως αυτός ο χαρακτήρας, αυτή η δίψα όλων των ποδοσφαιριστών μας έτσι ώστε να μετατρέπουμε τις καλές εμφανίσεις σε νίκες ακόμα κι αν χρειαστεί να παίζουμε λιγότερο καλό ποδόσφαιρο.

Αν αρχίσουμε να αναφερόμαστε στα προβλήματα της χρονιάς, χρειάζομαι πολύ περισσότερο χρόνο από αυτή τη συνέντευξη. Ο πολύ μικρός αριθμός ποδοσφαιριστών που έχουμε στη διάθεσή μας, σε πολλούς αν τον ακούσουν δεν γίνει πιστευτός. Εγώ κοιτάζω το ποτήρι μισογεμάτο και προσπαθώ να βρω λύσεις μαζί με τους ποδοσφαιριστές μου. Δεν υπάρχει καιρός για δάκρυα.

Θα ήθελα αυτά τα προβλήματα να μας γιγαντώνουν ακόμα περισσότερο. Ελπίζω να το ακολουθήσουμε και στα επόμενα παιγνίδια.”