Sidebar

Eργομετρικά για την ΑΕ Καραισκάκης

Eργομετρικά για την ΑΕ Καραισκάκης
Σε γυμναστήριο βρέθηκαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Καραισκάκης προκειμένου να πραγματοποιήσουν εργομετρικά τεστ
Τα εργομετρικά θεωρούνται απαραίτητα για την καλή πορεία στο πρωτάθλημα επισήμαναν οι διοικούντες της ΑΕ Καραισκάκης σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν 
Αναλυτικά η ανακοίνωση : 
 
Η πρόληψη είναι η συνταγή της επιτυχίας στην ιατρική, στη ζωή και φυσικά στα σπορ ιδιαίτερα γι αυτούς που θέτουν υψηλούς στόχους. Στον 21ο αιώνα η τεχνολογία διαθέτει πολλά μέσα στην υπηρεσία των σπορ, αρκεί να βρεις τη φόρμουλα που ταιριάζει στον σχεδιασμό σου, καθότι μιλάμε για ανθρώπους και δη ποδοσφαιριστές -αθλητές.
Η σαιζόν μπορεί να αρχίζει αρχές Οκτώβρη, όμως ο σχεδιασμός έχει γίνει και σιγά -σιγά μπαίνουμε στο στάδιο τα υλοποίησης, αφού το επόμενο διάστημα οι ομάδες θα αρχίσουν να κτίζονται. Σ' αυτό το μοτίβο η ομάδα μας διανύει τις πρώτες ημέρες επανεκκίνησης στο ιδιαίτερο καλοκαίρι του κορωνοιού, που επιμένει να μας κάνει ..παρέα
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, συνεχίζουν τις εργομετρικές εξετάσεις. Στην πόλη μας για λογαριασμό της ΠΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ βρίσκεται ο διακεκριμένος γυμναστής, Στέλιος Πούλος ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, θα περάσουν σήμερα κι αύριο, από κόσκινο τους ποδοσφαιριστές μας.
Ο κ Πούλος γνωστός για την πορεία του ως ποδοσφαιριστής σε επαγγελματικές κατηγορίες, θεωρείται expert του χώρου, αφού ως καθηγητής απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ, έχει πλούσιο επιστημονικό έργο και μεταπτυχιακές σπουδές στη Φυσιολογία της άσκησης (Καποδιστριακό Παν/μιο 2011-2015). Είναι εργοφυσιολόγος από το 2013 και Διευθυντής του γνωστού Εργομετρικού Κέντρου, Ergofit με το οποίο συνεργάζεται η ΠΑΕ. Σημειώνουμε πως με την ολοκλήρωση των εξετάσεων την επόμενη εβδομάδα η ομάδα μας αρχίζει προπονήσεις σε μια ιδιαίτερη σαιζόν που ακολουθεί για όλους
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ
Και επειδή πολλές φορές γράφουμε, λέμε και συζητάμε για τα περίφημα εργομετρικά τέστ, να πούμε τι περιλαμβάνουν με την σημείωση, πως πόσες φορές το χρόνο γίνονται πέραν της έναρξης της περιόδου, αυτό αποφασίζεται από την Διοίκηση, μετά την εισήγηση του Γυμναστή.
Οι εξετάσεις φυσικά είναι ενδελεχείς, προκειμένου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Πρώτον για την υγεία των αθλητών και δεύτερον για το πρόγραμμα εκγύμνασης άρα την εξήγηση της απόδοσης τους. Οι παίκτες περνούν ουσιαστικά από κόσκινο, όπως προαναφέραμε και σύσσωμο το ρόστερ περνάει από ένα μικροσκόπιο. Μετριέται δηλαδή το ποσοστό λίπους, γίνονται αιματολογικές ενδείξεις, ελέγχεται η δύναμη τους, η αντοχή τους, αλλά και η σωματική κατασκευή τους, όπως η εξέταση της λεκάνης, η οποία επηρεάζει όλο το πάτημα. Η ευλυγισία των μυών επίσης είναι μια εξέταση που δίνει την εικόνα για τον ποδοσφαιριστή –αθλητή.
Στον 21ο αιώνα βέβαια, τα μεγάλα κλάμπ του εξωτερικού προχωρούν περισσότερο υποβάλλοντας τους παίκτες και σε τεστ DNA, γιατί μέσα απο αυτό "αναγνωρίζονται" τυχόν προβλήματα, που θα αντιμετωπίσει ο αθλητής στο μέλλον, ακόμη και σε επίπεδο διατροφής.
Συμπερασματικά πριν ξεκινήσει η προετοιμασία οι ποδοσφαιριστές υποβάλλονται στις εξής εξετάσεις, ακολουθώντας ουσιαστικά ένα πρωτόκολλο προετοιμασίας της σαιζόν που αρχίζει.
Αιματολογικές εξετάσεις,
οι οποίες μεταξύ άλλων μετρούν και το επίπεδο του γαλακτικού οξέως.
Λιπομέτρηση
μια εξέταση που το λέει η ίδια η λέξη, καθώς η τεχνολογία σου δείχνει τον λιπώδες ιστό μέσω ηλεκτρικών σημάτων για να γίνει ο σχετικός υπολογισμός. Σημειώνουμε πως για τους αθλητές ,το όριο είναι 10%.
Άλλες ουσιαστικές και χρήσιμες μετρήσεις,
όπως το βάρος, το ύψος, η το άνοιγμα χεριών, ποδιών.
Εργοσπιρομετρία, εξετάσεις για τη μυοσκελετική σταθερότητα που περιλαμβάνει το τέστ ευλιγυσίας- ευκαμψίας και αλτικότητας και το σοβαρότερο τεστ το καρδιογράφημα.
Τέλος η Π.Α.Ε. αιθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει το Γυμναστήριο "Iron Gym"