Sidebar

Ελευθερόπουλος: «Στοίχημα για μένα η Παναχαϊκή»

Ελευθερόπουλος: «Στοίχημα για μένα η Παναχαϊκή»

Ολοκληρώθηκε η πρώτη δημόσια συζήτηση για την επίδραση της υγειονομικής κρίσης στον αθλητισμό που οργανώνεται απ’ την εφημερίδα «Match» Αχαΐας και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Μεταξύ άλλων, ο εκ των καλεσμένων μας Δημήτρης Ελευθερόπουλος (Πρώην διεθνής τερματοφύλακας και νυν προπονητής της Παναχαϊκής), τόνισε τα εξής:

«Τιμή μου που συμμετέχω σε αυτό το συνέδριο. Μια διαδικασία που λείπει γενικότερα σε όλη τη χώρα και πρέπει να καθιερωθεί.

Ο κορωνοϊός για την κοινωνία μας ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία. Για τους αθλητές είναι δυο τα σκέλη, το ένα το physical και το άλλο το ψυχολογικό. Για το πρώτο, όταν ένας αθλητής μένει εκτός για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει τεράστια επίπτωση στην αγωνιστική του εικόνα και ελλοχεύουν κίνδυνοι για σοβαρούς τραυματισμούς, και το είδαμε με τον καλύτερο τρόπο και στην Bundesliga και σε δυσθεώρητα ποσοστά και νούμερα.

Οι αθλητές δεν είναι jukebox. Έχουν οικογένεια και δεν μπορείς να απομονώσεις το μυαλό τους από όλη αυτή την κατάσταση και να τους πείσεις ότι θα μπουν να αγωνιστούν και όλα θα ξεχαστούν. Οι δυο λοιπόν αυτοί παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Τα πρωταθλήματα άργησαν να βρουν ρυθμό κάτι που είναι εντελώς φυσιολογικό. Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής, της Superleague θεωρώ ότι ήταν ορθολογική, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που θα προέκυπταν θα “γονάτιζαν” τις ομάδες. Όσες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, είχαν κορμό από τις περασμένες σεζόν, μπόρεσαν να προσαρμοστούν πιο εύκολα.

Οι προπονήσεις δεν αναπληρώνονται, ωστόσο, με το Skype. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Superleague 2 και είναι κρίμα να ξαναμπούμε στη διαδικασία των 30 ομάδων. Προετοιμασία θα ξεκινήσουμε 3 Αυγούστου, δεν έχουμε διάθεση να δώσουμε “τρελά” χρήματα που ζητούν ορισμένοι παίκτες και θα κάνουμε υπομονή.

Έχουμε συγκεκριμένους στόχους μεταγραφικούς στην Παναχαϊκή απλά περιμένουμε να τελειώσουν τα πλέι άουτ για να κάνουμε συζητήσεις με παιδιά που παίζουν στην πρώτη κατηγορία. Θέλουμε να περάσουμε στο ρόστερ το αίσθημα του νικητή και να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο που μας αντιπροσωπεύει.

Αποτελεί στοίχημα για μένα η Παναχαϊκή, επικρατούν μεγάλες οι ευθύνες, πολλές απαιτήσεις, αλλά έχω την εμπειρία και την προπονητική κατάρτιση τόσο εγώ όσο και ο Στέλιος Βενετίδης για να ανταπεξέλθουμε.

Να μπαίνει η Παναχαϊκή σε κάθε ματς για το “τρίποντο”. Ήταν κάτι… ξένο να βλέπω τις άδειες εξέδρες, πραγματικά αποκαρδιωτικό, ελπίζω, όμως, ότι η κατάσταση αυτή θα μπορέσει να ανατραπεί κάποια στιγμή».