Sidebar

«Δεν έχει μέλλον για τον Πλατανιά ο Μαθιουλάκης, έχει όραμα ο Ροκάκης στα Χανιά»

«Δεν έχει μέλλον για τον Πλατανιά ο Μαθιουλάκης, έχει όραμα ο Ροκάκης στα Χανιά»

Δηλώσεις οι οποίες το μόνο σίγουρο ότι προκαλούν μεγάλη εντύπωση παραχώρησε σε συνέντευξη του στη Νέα Τηλεόραση ο Βασίλης Αμανατίδης.

 

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά μίλησε για πολλά ζητήματα, ανοίγοντας ουσιαστικά θέματα τα οποία από μόνα τους δημιουργούν μεγάλη συζήτηση!

 

Μεταξύ άλλων, άφησε να εννοηθεί ότι ο Πλατανιάς θα μπορούσε σε λίγο καιρό από σήμερα να βρεθεί στον "αέρα", καθώς σε αναφορά του προς τον πρόεδρο, Μαν. Μαθιουλάκη, είπε ότι «δεν έχει μέλλον για την ομάδα», κάτι που απέδωσε στην πίκρα που αισθάνεται για το τι είναι αβοήθητος ουσιαστικά στη διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια.

 

Πάντα σε ό,τι αφορά τον Πλατανιά, ο κ. Αμανατίδης, άφησε να εννοηθεί ότι οι σχέσεις του με το Γιάννη Τάτση δεν είναι στο επίπεδο που τουλάχιστον ήταν τον καιρό που είχε αποφασίσει να τον προσλάβει στην ομάδα… Σε ερώτηση μάλιστα για την επιλογή του συγκεκριμένου προπονητή, τόνισε χωρίς περιστροφές ότι, «θα μπορούσε να είναι καλύτερη»! Συνέστησε μάλιστα στο νεαρό τεχνικό να… μιλήσει με τον εαυτό του «και να τα βρει», όπως είπε. Επίσης, τον επέκρινε ότι ουσιαστικά δεν πήρε θέση αλλά αποδέχτηκε την αποχώρηση των ξένων παικτών στα τέλη του Νοέμβρη. «Δεν είναι απάντηση αυτή ότι αν δε θέλουν να καθίσουν στην ομάδα, εγώ δεν τους θέλω. Αλίμονο, αν ο κάθε ποδοσφαιριστής στην κάθε ομάδα, πάει και ζητάει να φύγει και ο προπονητής, τελοσπάντων...», είπε χαρακτηριστικά ο Αμανατίδης.

 

Από 'κει και πέρα, εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι τοποθετήσεις του για την ομάδα των Χανίων, την οποία, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε και ως την ιστορικότερη στα Χανιά. «Βλέπω ότι έχει όραμα και έναν άλλον τρόπο λειτουργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης για τον πρόεδρο και τον τρόπο που ασκεί διοίκηση, ο Αντώνης Ροκάκης. Κατά την άποψή του μάλιστα, τα Χανιά έχουν μεγάλες πιθανότητες στα παιχνίδια που απομένουν για να διεκδικήσουν την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

 

Ξεχωρίσαμε τα σημαντικότερα κομμάτια της 40λεπτης, σχεδόν, συνέντευξης του Βασίλη Αμανατίδη στη Νέα Τηλεόραση και σας τα παρουσιάζουμε…

 

Για Τάτση: «Θα μπορούσε ως επιλογή να είναι καλύτερη! Θεωρώ ότι ο Γιάννης εάν διορθώσει λίγο το κομμάτι που έχει να κάνει με την ανθρώπινη διαχείριση, πως μπορεί να κάνει βήματα προς τα πάνω. Σε αυτό το κομμάτι όμως δεν ξέρω για ποιους λόγους τον βλέπω σκεπτικό... Δηλαδή, δεν παίρνει γενναία απόφαση όταν πρέπει να δώσει την πραγματική απάντηση που πρέπει να δώσει στα παιδιά. Νιώθω υπερήφανος για την επιλογή μου που πήρα τον προπονητή αυτόν, αλλά πρέπει να προσέξει το κομμάτι που ανέφερα. Με προβλημάτισε πάρα πολύ ο Γιάννης, αλλά θα τα βρει... Να μιλήσει με τον εαυτό του και θα τα βρει! Ολα διορθώνονται στη ζωή, αρκεί να υπάρχει θέληση».

 

Για το ευχαριστώ σε Πλατανιά: «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, τον πρόεδρο, το γενικό αρχηγό, που μεσολάβησε για να έρθω στον Πλατανιά. Θέλω να ευχαριστήσω το φίλαθλο κόσμο του Πλατανιά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό, από τον κ. Κώστα (Σαρρή) που ήταν στο Μάλεμε και τον Λυσίμαχο (Μπαξεβανίδη), που ήταν ο φροντιστής της ομάδας, τα παιδιά στο ιατρικό τιμ, όλους, δεν θέλω να ξεχάσω κανένα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γνώρισα στον Πλατανιά και είναι ιδιαίτερα ειδικού βάρους. Με τα λίγα που έχω συζητήσει από την αρχή μαζί του και κυρίως με τον Αντώνη Κοκολοδημητράκη, αυτά που μου είχε πει, όντως, είναι έτσι όπως μου τα ‘πε… Ο Πλατανιάς πρέπει να ψάξει να βρει το δρόμο του».

 

Για την αποχώρηση των ξένων παικτών: «Οι ξένοι από το καλοκαίρι που φύγανε, είχαν φύγει δυσαρεστημένοι και μάλιστα είχα δεχτεί αρκετές πιέσεις που δεν ήθελαν να γυρίσουν πίσω. Ο λόγος ήταν η αργοπορία κάποιων οικονομικών δεδομένων, όμως αυτό μπορώ να πω ότι ίσως ήταν και μια κακή διαχείριση του θέματος από πλευράς του προέδρου. Επειδή ο πρόεδρος είχε πάρει τις διαβεβαιώσεις από τη Φούτμπολ Λιγκ και την κυβέρνηση η οποία μας είχε δώσει ένα προσύμφωνο για κάποια χρήματα κλπ. το ότι όλα αυτά δεν έγιναν πράξη, δημιούργησαν τεράστιες αναστολές στον πρόεδρο, ο οποίος ήταν πάντως ειλικρινής μαζί μου. Οι ξένοι μου είπαν κοντά στα τέλη Νοέμβρη ότι θέλουν να συναντηθούν με τον πρόεδρο γιατί θέλουν να φύγουν. Τους λέω, δεν μπορεί να γίνει αυτό, έχετε συμβόλαιο άλλον ενάμιση χρόνο. Τους είπα θα ενημερώσω τον πρόεδρο και ο πρόεδρος θα μου πει. Ενημέρωσα και τον προπονητή... Μίλησα με τον πρόεδρο και μου είπε να κάνουμε ένα ραντεβού. Εγινε το ραντεβού, τους άκουσε ο πρόεδρος και κάποια στιγμή, όταν συναντηθήκαμε, εγώ του είπα την γνώμη μου, ότι η ομάδα δεν είναι μακριά από το στόχο γιατί το Δεκέμβριο ήμασταν στην 5η θέση με 3 βαθμούς διαφορά από το δευτέρο. Οταν έγινε η αποδόμηση της ομάδας, αν φύγουν αυτοί οι παίκτες, ποιους θα φέρεις… Φυσικά, ο πρόεδρος δεν πίστευε ότι η ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και τη δεύτερη θέση. Εντάξει, αυτό είναι δικό του δικαίωμα, όπως έχει βάλει πάρα πολλά χρήματα, δεν μπορείς ν’ αντισταθείς σ’ αυτήν την άποψη που είχε. Θα μπορούσε όμως σε αυτό το κομμάτι ν' αντισταθεί ο προπονητής… Οταν φεύγουν οι ξένοι παίκτες, θα έπρεπε να πει, τι γίνεται… Δεν είναι απάντηση αυτή ότι αν δε θέλουν να καθίσουν στην ομάδα, εγώ δεν τους θέλω. Αλίμονο, αν ο κάθε ποδοσφαιριστής στην κάθε ομάδα, πάει και ζητάει να φύγει και ο προπονητής, τελοσπάντων... Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο πρόεδρος θέλησε να μειώσει το μπάτζετ γιατί αυτά τα συμβόλαια που έφυγαν, ήταν και τα μεγαλύτερα. Τον ελάφρυνε, προφανώς να είχε και κάτι άλλο στο μυαλό του. Δε νομίζω να έχει, δεν έχει μέλλον για την ομάδα ο πρόεδρος! Είναι στεναχωρημένος, πικραμένος και αβοήθητος από το πνεύμα των ανθρώπων του Πλατανιά που σπεκουλάρουν γύρω-γύρω!».

 

Για την ομάδα των Χανίων: «Αυτή τη στιγμή καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο νομός Χανίων θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έχει τον άρχοντα της Ελλάδας. Εχετε τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι Χανιώτης. Για μένα, αυτό πρέπει να το "εκμεταλλευτούμε". Πέρσι ήταν ο Πλατανιάς, φέτος είναι τα Χανιά. Τα Χανιά είναι μια ιστορική ομάδα. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα του Κισσαμικού, αλλά μην ξεχνάμε ότι και εκεί βρίσκεται ένας άνθρωπος, ο οποίος βάζει όλες τις δυνάμεις του. Βλέπω ότι έχει όραμα και έναν άλλον τρόπο λειτουργίας. Λίγο που παρακολουθώ τώρα αντικειμενικά από θέση τρίτου και όχι ως ανταγωνιστής, ως ανταγωνιστής είχα δημιουργήσει μια ειδική λειτουργία θα έλεγα κόντρα στα Χανιά. Αυτό είχε να κάνει με κάτι άλλο, το πώς θα μπορούσα να προκαλέσω ένα ηλεκτροσόκ στους παράγοντες του Πλατανιά και τους φιλάθλους για να έχουν έναν ανταγωνισμό ούτως ώστε να τους ξαναφέρω, γιατί ήταν σε διάλυση! Αυτό όμως το βλέπω τώρα "με το τρίτο μάτι" ότι το έχουν στα Χανιά. Βλέπω δηλαδή τον πρόεδρο της ομάδας ότι έχει έναν άλλο τρόπο λειτουργίας. Βλέπω ότι υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο, ότι έχουν κοινωνικές εκδηλώσεις, ότι έχουν κάνει ένα δίκτυο λειτουργίας όσον αφορά τα μικρά παιδιά. Αυτά είναι ο ακρογωνιαίος τρόπος για να μπορέσεις να βάλεις το ποδόσφαιρο σε βάθος και να δημιουργήσεις σε βάθος χρόνου δικά σου παιδιά σε αυτόν τον τόπο. Τα παιδιά, τι αναζητούν… Να έχουν τη "μαμά ομάδα". Αν έχουν τη "μαμά ομάδα", που είπαμε ότι αυτή τη στιγμή το μομέντουμ είναι ιδανικό βάσει βαθμολογικής θέσης που έχουν τα Χανιά στην τρίτη θέση, ούτως ώστε η ομάδα να πάει στην Σούπερ Λιγκ. Κι αν δεν το κατορθώσει, να έχει τη βάση να το ξεκινήσει την επόμενη χρονιά. Πιστεύω όμως ότι έχει πάρα πολλές ελπίδες γιατί υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια, 15 παιχνίδια. Τα Χανιά αυτά καθεαυτά τα Χανιά είναι η πρωτεύουσα του νομού Χανίων. Πιστεύω ότι είναι η ιστορικότερη ομάδα, έτσι δεν είναι, ή κάνω λάθος; Σε αυτή τη χρονική φάση υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να συστρατευτούν οι δυνάμεις των φιλάθλων και να δώσουν βοήθεια στους παίκτες, διότι αν ο κόσμος γεμίζει τα Περβόλια, αυτομάτως η απόδοση των ποδοσφαιριστών θ’ ανέβει 50%».