Sidebar

«Σπάνια η οργάνωση του Αστέρα»

«Σπάνια η οργάνωση του Αστέρα»

Στο liganews.gr μίλησε ο «φύλακας άγγελος» της εστίας της ομάδας της Αμαλιάδας, Γιώργος Τσάμης.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην καλή οργάνωση, την πορεία, αλλά και τους στόχους της ομάδας του, καθώς και στο μέλλον του. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το ιστορικό παιχνίδι της Κυριακής (9/4) με την Παναχαϊκή, στον εορτασμό των 70 χρόνων των «βυσσινί».

-Στα τελευταία παιχνίδια κάτι δείχνει να έχει αλλάξει και ο Αστέρας μετρά αρκετά καλά αποτελέσματα που σας έχουν ανεβάσει στις πρώτες θέσεις. Υπάρχει κάποιο μυστικό;

«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο μυστικό. Αντιθέτως, θα έλεγα ότι γίνεται μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια στις προπονήσεις, με αποτέλεσμα όλη η δουλειά της εβδομάδας να φαίνεται στα επίσημα παιχνίδια!»

-Πώς είναι το κλίμα στις τάξεις της ομάδας;

«Επικρατεί μια αισιοδοξία για όλη αυτήν την προσπάθεια που γίνεται και από την πλευρά των παικτών και προπονητών, αλλά και από την πλευρά της διοίκησης που κάθε μέρα προσπαθεί να οργανωθεί ακόμη καλύτερα σε πολλά θέματα που αφορούν τον Αστέρα Αμαλιάδος. Και μπορώ να πω, πως τέτοια οργάνωση την συναντάς σε ελάχιστες επαγγελματικές ομάδες!»

-Η κατάσταση στην 3η Κατηγορία είναι δύσκολη, κυρίως όσον αφορά τα οικονομικά. Επηρεάζει την ομάδα αυτό;

«Θα μου επιτρέψεις να πω, πως η δύσκολη κατάσταση στον οικονομικό τομέα δεν αφορά μόνο την Γ' Εθνική αλλά και την Β' Εθνική. Βεβαίως και την έχει επηρεάσει και την ομάδα μας, ωστόσο, ο πρόεδρος μαζί με τους ανθρώπους της διοίκησης κάνουν φιλότιμες προσπάθειες πάνω σε αυτό το θέμα και είναι πάντα δίπλα μας αν χρειαστούμε κάτι».

-Ένα σχόλιο για τον προπονητή, Λάζαρο Σέμο, που ήρθε το Νοέμβριο στην ομάδα. Κατά πόσο πιστεύεις ότι έχει αλλάξει την εικόνα σας;

«Ο κ. Σέμος Λάζαρος είναι ένας νέος προπονητής και φιλόδοξος! Ωστόσο, με την έλευση του, η εικόνα της ομάδας έχει αλλάξει και εξακολουθεί να αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά που κάνει εντός αγωνιστικού χώρου αλλά κι εκτός, με τις συμβουλές που μας δίνει είτε σε ομαδικό επίπεδο είτε σε ατομικό!»

-Η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ απαιτητική. Στις δύσκολες στιγμές έχεις κάποιον άνθρωπο είτε από το χώρο του ποδοσφαίρου ή εκτός, που σε βοηθάει στο κομμάτι της ψυχολογίας;

«Και στις δύσκολες και στις ευχάριστες στιγμές έχω ένα στήριγμα. Αυτός είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων που περνάμε πολλές ώρες προσπαθώντας να βελτιώσουμε την εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, είναι και η οικογένεια μου και συγκεκριμένα ο πατέρας μου, ο οποίος επειδή έχει παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο, μπορεί να με βοηθήσει και να μου πει την άποψη του, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή μερικές φορές».

-Την Κυριακή (9/4) ο Αστέρας Αμαλιάδας δίνει ιστορικό παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς, παρόλο που δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον;

«Την Κυριακή η ομάδα μου δίνει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Παναχαϊκή! Και οι δυο ομάδες θέλουν να το κερδίσουν για διαφορετικούς λόγους. Και για να απαντήσω στην ερώτηση σας, είναι εξίσου σημαντικό αυτό το παιχνίδι όσο σημαντικά είναι και τα επόμενα. Ο λόγος είναι ότι θέλουμε να μείνουμε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα!»

-Ένα σχόλιο για τον κόσμο του Αστέρα.

«Το μόνο που θέλω να πω από την πλευρά της ομάδας προς τον κόσμο του Αστέρα, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη εντός κι εκτός έδρας. Επίσης, τον περιμένουμε την Κυριακή στο γήπεδο και ελπίζω να τον κάνουμε ακόμη μια φορά χαρούμενο!»

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Ο προσωπικός μου στόχος είναι να μπορώ κάθε μέρα να δουλεύω σκληρά, για να μπορέσω να γυρίσω ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες».

-Πώς βλέπεις το μέλλον της ομάδας; Υπάρχει προοπτική για άνοδο τη νέα σεζόν;

«Όσον αφορά την ομάδα, αν συνεχιστεί η οργάνωση που υπάρχει φέτος και του χρόνου, πιστεύω πως θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τον στόχο και ο κόσμος της να την δει στην Β' Εθνική».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ